Results 1 to 6 of 6

Thread: Really odd problem while playing some games.

  1. #1
    Junior Member chrPL's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Poland
    Posts
    21
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Really odd problem while playing some games.

    Hi everyone.
    First thing, my setup is: Wii PAL version 3.3E, Wiigator's Backup Launcher Gamma, HBC, softmoded.

    Two days ago I installed ciosbugfix55 and the newest cIOS rev 14 in order to play Monster Hunter 3, but it didn't worked. For me at least... Anyway, after that I wanted to play Animal Crossing and Mario Kart Wii. As always I loaded them via Backup Launcher, everything goes fine to the moment when:

    -> in Animal Crossing, I cannot loaded my town after Rover's talk (it was all the time loading, loading and loading... must have power off Wii manually until the red light appeared at the on/off button)

    -> in Mario Kart Wii, the game paused at the beginning of the race, couldn't do anything, only voices from game was playing, WiiRemote didn't respond although the first player light on it was on, and I must have do the same that I done with Animal Crossing - turned system off hard method.

    After few hours, I launched Wii again, but before another try I reconnected my WiiRemote with console and everything was playing fine, to be more specific, Animal Crossing was running fine.

    But, the situation unfortunetely repeated yesterday :/. Few moments ago I wanted to launch Animal Crossing and it stopped 3 times on loading screen at different moment (after warning screen, when I clicked my name to load game, when my town was loading). And again I must have turn Wii off manually, holding the on/off button until it'll be red.

    I don't know why this happens again. Maybe it's fault of cIOS rev 14? Or maybe ciosbugfix55? But at the other hand, both installed properly, without any errors. So why? I don't know what to do :/. Maybe is there any app that will check my Wii's internal status and tell me does everything is okay (heh, obviously isn't :/).

    I checked Tales of Symphonia DotNW and it runs smoothly, zero problems. After that I inserted Animal Crossing and Mario Kart Wii and the same problem occured.

    To sum it up, some games are launching normally but are crushing after a while (Animal Crossing, Mario Kart Wii at the moment) and I need to manually turn off Wii holding the power button until it's red. At the other hand, other titles (Tales of Symphonia DotNW, No More Heroes, Okami...) are working perfectly.

    The problem occured after installing cios rev 14 and ciosbugfix55.wad, before that, everything was okay. So what's the deal? What should I do? Install those two cios's again? Someone, anyone, help .


  2. #2
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    install this IOS60patched.rar and c wut happens and thank dogeggs

  3. #3
    Junior Member chrPL's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Poland
    Posts
    21
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by 420soljah808 View Post
    install this IOS60patched.rar and c wut happens and thank dogeggs
    Are you sure it's safe? I don't have installed any brick protector like Preloader nor BootMii. I don't want to have a bricked Wii under tv :]. It's confusing situation for me :/.


  4. #4
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    true so true i would get preloader 1st or bootmii and make a back up nand, i thought u had 1 or the other im sorry

  5. #5
    Junior Member chrPL's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Poland
    Posts
    21
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    It's okay, I just think so, that without one of those app's my Wii could brick. What's more, in this topic one user says that at 3.2 system menu (and probably at mine 3.3) installing ios60patched is not necessary, because it's only to launch WiiWare and VC games at 4.0 system menu. So I won't try installing this ios, it won't help me at all :/. Any other ideas?


  6. #6
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    how bout ios 53 or 55

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •