Results 1 to 4 of 4

Thread: weird issues with soft mod and usb loader gx

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post

    weird issues with soft mod and usb loader gx

    so I softmodded my 5th wii the other day and this one is acting weird.

    only difference in my steps is that I installed rev14 and all my others were at rev 13b first then upgraded to rev 14 and they are fine. here are the issues.

    Whenever I select wii menu from any game, Wi always reboots.

    Weirdness with wiimotes. They constantly will turn off when going from system menu to gsxloader. when they turn back on in usbloader gx all the buttons on the wiimote work however the icon pointer on the screen does not display. It will eventually show up if I wait like 2 mins. Extremely annoying.

    My thoughts on the wiimote problem is. I got 4 new controllers and synced all 4 to this wii after the soft mod. I think I may have an issue with the wiimotes being synced to a single ios but maybe not all of them. Any thoughts on this
    has anyone synced new wiimotes after soft mods or is there another problem that I am facing.

    Mark

  2. #2
    New Member Cressida's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Western Australia
    Posts
    384
    Thanks
    37
    Thanked 1,924 Times in 87 Posts
    Quote Originally Posted by msavides View Post
    so I softmodded my 5th wii the other day and this one is acting weird.

    only difference in my steps is that I installed rev14 and all my others were at rev 13b first then upgraded to rev 14 and they are fine. here are the issues.

    Whenever I select wii menu from any game, Wi always reboots.

    Weirdness with wiimotes. They constantly will turn off when going from system menu to gsxloader. when they turn back on in usbloader gx all the buttons on the wiimote work however the icon pointer on the screen does not display. It will eventually show up if I wait like 2 mins. Extremely annoying.

    My thoughts on the wiimote problem is. I got 4 new controllers and synced all 4 to this wii after the soft mod. I think I may have an issue with the wiimotes being synced to a single ios but maybe not all of them. Any thoughts on this
    has anyone synced new wiimotes after soft mods or is there another problem that I am facing.

    Mark
    What rev GX Loader are you using?
    GOOD MEN SLEEP SOUNDLY
    AT NIGHT,
    KNOWING THAT ROUGH MEN
    STAND READY TO DO VIOLENCE ON THEIR BEHALF IF THEY DON'T INSTALL IOS 38, 53, 55.

    Press at the bottom right of the post if this response was of any assistance.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post
    I dont remember which I was on but last night (trying to fix the problem) I updated through the usb loader gx menu to the latest. The problem still existed


    update!

    well it seems to do this with gsx loader intermittently, pulling the attery ou of the remote fixes it without waiting 2 mins. sometimes it comes up and starts working fine, sometimes it will lock the up or down scroll of the d-pad keeping me from being able to select a title in text list mode. really weird. Not sure what action to take. I don't want to go reinstalling crap cause I don't want to make a brick. even thought I have my Nand backed up
    Last edited by msavides; 08-01-2009 at 09:20 AM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 1 Post
    I figured out my problems.

    First one with the reset, seems to me that the way they fixed rev 14 is they made it always reboot. I just did not notice as I have my health and saftey screen not showing. I just ran some tests with my second wii and it is doing the same thing.

    The controller issue is due to the controllers That I ordered off ebay. They are Fakes from China (very good fakes) They all have issues with showing the pointer. I used my original Nintendo controller with the suspect Wii and it works great every time all the time. I hooked up the offending controllers to the Known good Wii and It starts doing the same thing.

    I guess 26 bucks for a wii remote and nunchuck is not such a good deal if they are not reliable. I may be contacting the seller to see If they can remedy the problem. Perhaps they only have a problem with hacked wiis. Not sure. Just know I am having a problem with them

    So disreguard my controller issues it all had nothing to do with the softmod.

    However the issue wiith rev 14 Is still a question. Can anyone else confirm that their wii reboots reguardless of whether that select reset or wii menu?


    Mark

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •