Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem playing gamecube games on wii

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Problem playing gamecube games on wii

    Hi can someone help me please. My wii is modded using cioscorp installer.
    I can play my copied wii games no problem and I can play original gamecube games without problem.
    When i come to use a copied gamecube game, the gamecube logo comes up when i press start the wii turns itself off everytime. Its very frustrating please can somebody help me.

    Siouxie x x

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,654
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    This is because cIOSCorp installs custom IOSs, backup gamecube games use custom mIOS so to run them you will need the Gamecube Backup Launcher and you will need to install the cMIOS before you play using Waninkoko's cMIOS-rev3 Installer

  3. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    Thats correct sonic. Also once you have it all installed, you can either run gamecube backups through your wii backup launcher but then you need to patch each game before it actually plays OR you can install your own GC backup launcher wad and use that channel to play them and dont need to patch the games before playing. Also make sure you get the newest GB backup launcher 2 as that has more compadibility.

  5. 1 User Says Thank You Jasons34 For This Useful Post


  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you. I have got the Waninkoko's cMIOS-rev3 Installer please can you tell me how to install it. I have got a gamecube back up launcher channel installed but cant seem to load the cmios. Thanks

    siouxie x x

  7. #5
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,654
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    1) Unzip the folder
    2) Move the folder to the apps folder thats on the root of your SD Card
    3) in the cMIOS rev3 folder make sure the dol file is named boot so it looks like "boot.dol"
    4) Put SD Card into your wii and turn on wii
    5) Go to Homebrew Channel
    6) Look for it in the list of apps
    7) Select Network installation if you dont have the mIOS file on your SD Card
    8) Enjoy

  8. 2 Users Say Thank You to ShadowSonic2 For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •