Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: My homebrew channel/wii does not recognize my sd card

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    My homebrew channel/wii does not recognize my sd card

    OK..I have looked and looked through these forums and I have not found an answer to my problem. I am trying to fix the wii for my kids.

    I have version 3.2U and the homebrew channel. I am wanting to add the error #002 wad file to the wii so they can play more games.

    When I put in the memory card...I go to the HBC and hit start. A little SD card logo pops up and then there are two icons on the lower right hand side of the screen. The one on the right blinks 5 or 6 times and then nothing happens. It is not reading the SD card.

    I bought another SD card because I thought the one I had may be broken, but I am having the same problem with the new one.

    Can anyone help me with this? I am sorry if this has been addressed already..I have looked and cannot find the answer.

    Please help so my boys will stop driving me crazy!!

    Thanks

  2. #2
    New Member cbjones26's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    201
    Thanks
    8
    Thanked 41 Times in 31 Posts
    do u have wad foler apps folder in the root of the sd card? are u just gettin bubbles when u go to hbc? if so u need to make those 2 folders and put wad manager in the apps folder and any other application u want in there and then put all the wads u want in the wad folder and then go to hbc and u should see the applications

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Yes..I am just seeing bubbles. I will try what you said. I am not very good at this stuff..hopefully I can figure it out. Thank you very much. Hopefully this will work.

  4. #4
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Ok Simple, Insert your SD Card into your computer and make a backup of everything in it. Then go to My Computer, right click your SD Card and select Format then change the Format from NTFS to FAT and press format and then put back all your files.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I wiped the sd card clean and put the EOC download on it. Do I have to change anything to get it to read?

  6. #6
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    yes just format your SD Card to FAT, you have to do it just like i said and then also make sure that the .dol file inside the app/Wad Manager folder is named boot.dol

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I already erased the card like an idiot.

    Also, when I go to format the card, my only option is FAT or FAT32.

    This is frustrating. I am too old to be trying to do this

  8. 1 User Says Thank You vruter For This Useful Post


  9. #8
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Did you try both cards and also did you check to see that the .dol file inside the wad manager folder is named boot.dol
    Last edited by ShadowSonic2; 07-15-2009 at 06:17 PM. Reason: Missed out some letters

  10. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  11. #9
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Yes..tried both cards. Put EOC gamma pak on both cards. Boot.dol is there in the wad manager folder.

    Still getting nothing but bubbles.

  12. #10
    New Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    It's working! Not sure how. I just deleted everything again and repeated the process. It works. Thanks everyone.

    Now you wouldn't mind telling me the best way to upgrade so I don't get the error 002 messages would you.

    I will start reading up on that. My twin boys want to play punch out and they keep getting the 002 error.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •