Results 1 to 8 of 8

Thread: HBC 1.0.3 black screen freezes

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us HBC 1.0.3 black screen freezes

    Alright, I have a Wii that had 3.4U official firmware and HBC 1.0.3 installed. Everything was working fine, and after reading around it appeared HBC 1.0.3 was compatible with 4.0U firmware and I could update without any problems. So I connected wireless and downloaded and installed 4.0U firmware. My HBC still shows up on the main channel screen, however when I go to launch it I just get a black screen. So again I had 1.0.3 working perfectly fine with 3.4U, but afterwards no dice

    I don't have any WAD manager crap installed or anything like that. HBC is the only 3rd party channel/app installed. Do I have to do a downgrade, and if so what method would I use since I obviously can't launch anything from the HBC? Thanks

  2. #2
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Posts
    675
    Thanks
    3
    Thanked 139 Times in 104 Posts
    re-install it. Use Bannerbomb.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So that won't brick it? Does that reinstall the 4.0U firmware of the HBC? I'm kinda a newb at anything Wii related past the D2Ckey and HBC

  4. #4
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Posts
    675
    Thanks
    3
    Thanked 139 Times in 104 Posts
    It'll just re-install HBC. The worst that can possible happen is it doesnt work. It's not gonna brick anything.

    Though while you're in the wii saved data settings, go to channels and erase your non-working copy of HBC. Then use bannerbomb to re-install. THe direction's on BB's site are straight forward.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Ossot View Post
    It'll just re-install HBC. The worst that can possible happen is it doesnt work. It's not gonna brick anything.

    Though while you're in the wii saved data settings, go to channels and erase your non-working copy of HBC. Then use bannerbomb to re-install. THe direction's on BB's site are straight forward.
    So essentially I'm uninstalling and reinstalling HBC? I thought it wasn't possible to do a clean install of HBC on 4.0U unless you had some WADs or something previously installed?

  6. #6
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Posts
    675
    Thanks
    3
    Thanked 139 Times in 104 Posts
    or don't do it. /shrug.

  7. #7
    New Member jonathanb9595's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    697
    Thanks
    78
    Thanked 159 Times in 121 Posts
    Just out of curiosity does anybody know WHY it does it on some wii's but not on others???? it only has messed up 1 of like 5 wii's i have softmodded..... i already changed it back but i am just curious S

    This time i made sure....





    I'm gonna help you

    Wiihacks IRC
    MK:1333-5496-0297
    Brawl: 2406-5287-1013

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It worked! I removed my old HBC from the Wii data management channels, loaded all the files on my SD card, and was able to install it without any problem Only thing to note is now HBC takes about twice as long to load as it used to, but I'm ok with that since at least it works again

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •