Results 1 to 6 of 6

Thread: Wad manager / cios error 1035

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Thumbs up Wad manager / cios error 1035

    Hi all,

    I have searched the forums and cannot see an answer to fix the problem I am having!

    I have loaded the HBC and want to play my backup games with Backup launcher 0.3 Gamma.

    I can load non backups (official) games via the backup launcher, but when I try to load backup's I get error 324. I tried the backup in a wii with a modchip and it loads fine, so I don't beleive it is the disc. I wrote the disc at 2 x write speed.

    After reading though the forums I have see this may be related to the cios.

    I have now tried to load cios_fix and 257 and get an error ret (-1035). I have tried using Wad manager 1.2, 1.3 and custom 16, but still get error 1035.

    I have been working on this for ages now and are about to give up and by a mod chip.

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks.

  2. #2
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    Thanks
    12
    Thanked 217 Times in 155 Posts
    Error 1035 -
    This error occurs for people trying to install or use a CIOS on a 3.3v1 or v2 firmware on the Wii! Nintendo patched all of your IOS's and removed the trucha bug!


    Downgrade to 3.2
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Rossy View Post
    Error 1035 -
    This error occurs for people trying to install or use a CIOS on a 3.3v1 or v2 firmware on the Wii! Nintendo patched all of your IOS's and removed the trucha bug!


    Downgrade to 3.2
    Hi Rossy,

    Thanks for the reply. I bought the Wii in Nov 2008 and it had 3.3E on it, so I downgraded it to 3.2U. This is where the first error came as I did not choose the right region.

    Once I chose the 3.2E firmware the system was o.k.

    When I downgraded from 3.3E to 3.2E I did not do any cios or iso downgrades is this the problem.

    Should I try downgrading the Iso or cios?

    Thanks once again for the reply.

  4. #4
    Wiihack's Staff
    ~ ********* ~
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    if u pm me for help...
    you better be a ***** donator

    Rossy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    846
    Thanks
    12
    Thanked 217 Times in 155 Posts
    Try removing ios37 and installing ios36rev7....... everything should then work ok

    if no better then


    Follow the downgrade tutorial fully

    http://www.wiihacks.com/recommended-...atutorial.html
    Last edited by Rossy; 03-09-2009 at 04:15 AM.
    Have you used the search function ? used the Tutorial section ?

    Did you know you can donate to help the running of this forum ?

    http://www.wiihacks.com/home.php

    hi...sorry we're busy, so only giving priority to supporting members like MK contestants / forum donators at this time...


    The advice given is up to you whether to act on it or not. NO responsibility is taken for you screwing up !
    Thanks for your understanding

  5. 1 User Says Thank You Rossy For This Useful Post


  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I used the iso downgrader and all is working fine now.

    Thanks for your help.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wink

    dont give up try a rav 7 and get a cios 16 and then give it a go and let me no i will try to be more helpif i can
    Quote Originally Posted by paulnuc View Post
    Hi all,

    I have searched the forums and cannot see an answer to fix the problem I am having!

    I have loaded the HBC and want to play my backup games with Backup launcher 0.3 Gamma.

    I can load non backups (official) games via the backup launcher, but when I try to load backup's I get error 324. I tried the backup in a wii with a modchip and it loads fine, so I don't beleive it is the disc. I wrote the disc at 2 x write speed.

    After reading though the forums I have see this may be related to the cios.

    I have now tried to load cios_fix and 257 and get an error ret (-1035). I have tried using Wad manager 1.2, 1.3 and custom 16, but still get error 1035.

    I have been working on this for ages now and are about to give up and by a mod chip.

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •