Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Screen Loading Issue...Please Help !

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    are you in Composite, Svideo or Compoment

    i got a couple of problems game myself, blank screen, green screen, crash, etc...

    they all have the same issue, no compoment support (i think), but going into the WII tv resolution setting chossing Standard TV (480i) resolution instead of edtv, HD tv (480P), i still got my clear picture under compoment but all my problems games are now working.
    Last edited by mectron; 02-06-2009 at 09:33 AM. Reason: some french words :)

  2. #12
    New Member randomalias's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    138
    Thanks
    31
    Thanked 14 Times in 11 Posts
    Well thats a new one for me, lol the cords eh?

    I do have component cables by the way, b/c I wanted best possible picture while playing, Im gonna go try that now though, I will respond with the results.

    Thanks for the advice!

  3. #13
    New Member randomalias's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    138
    Thanks
    31
    Thanked 14 Times in 11 Posts
    Ok, so I switched to 480i and that made a difference!!!

    I am however still not at 100%, the bottom 2-3 inches of the screen are screwy/jumbled, but about 70% of the screen loads w/o any problem now!!

    So to recap I swapped the resolution lower, and cleared up alot of it but not all.

    Any clue on what I should do next? anyone please?

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Are you on a CTR or LCD?

  5. #15
    New Member randomalias's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    138
    Thanks
    31
    Thanked 14 Times in 11 Posts
    crt.
    Im uploading some pics I will post asap showing whats up.

    I also tried the old av cord that came with wii but didnt seem to help any.

    Thanks and gimme like a few minutes and I can post the pics

  6. #16
    New Member randomalias's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    138
    Thanks
    31
    Thanked 14 Times in 11 Posts



    Note the last 3 inches or so get all screwy at the bottom. While this is still better, when it was showing the 3 pics of the same thing it wasnt showing any pic distortion like this....everything came in clear.....there was just 3 of them.

    This is still a step up I suppose, more playable than they were at least. However I feel like I'm soooo close to getting this going and just not quite there yet!

    Anyone out there with any ideas/suggestions please enlighten this feeble mind !

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    hare you (re)tried the force NTSC (or Vidpatch) since you put your wii in 480i?
    also i am curious of seeing that game on a LCD screen? i do not own any CTR anymore so i cannot try those with the same setup as your


    But this bug is really stange (i got 2 of your 3 game by self, and they wotk perfectly, (i am missing Scareface)

  8. 1 User Says Thank You mectron For This Useful Post


  9. #18
    New Member randomalias's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    138
    Thanks
    31
    Thanked 14 Times in 11 Posts
    Well I'd glad you find this strange too, b/c I felt like a tool making a thread but man I cant find this exact problem anywhere

    Ive got tried 25+ games and only these 3 give me trouble now....I got cod:waw and mk arm. to work and those seem to be the most problematic for people....no one seems to have this issue just me lol

    Everyone has my setup and its running so im like wtf....its not an media type issue b/c tried both and it no 324 error it loads, just weirdly.

    To get to your post though, I believe I did retry all the settings, gonna go back and do that to confirm it though but Ive got to run off to work soon, I really appreciate the help and insight, will be back on later tonight.....really hope to get working this weekend.

    Any yeah Ive got about the top of the line crt flat panel widescreen 3-4 years ago when flat screen lcd were still a little too much for a broke college student. It was like a $1500 TV though that I've kept in great condition and only had a couple of years, boy I'd really hate to hear thats the problem....
    Last edited by randomalias; 02-06-2009 at 11:50 AM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •