Results 1 to 4 of 4

Thread: Wii Softmod gone wrong: No WiiMote or Internet

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Wii Softmod gone wrong: No WiiMote or Internet

    So I made the mistake of reading many outdated guides and youtube videos. I have made a mistae some where, but I do not know how to fix this.

    Here is some info on my problem:

    4.3U
    Boots to BootMii (Boot2?)
    Originally hacked with Letterbomb

    I did a lot of things to get to this point. I know i did something with a “FakeSign”. At one point the HBC was upside down (fixed that). And since then, I have to use a GC controller in anything HB related. The Wiimotes will not connect in HB. I also remember at some point installing a Stubbed IOS.

    HBC shows wifi (solid white)

    BootMii:
    When loading HBC through Wii Menu, Wiimote works, until you load an app
    When HBC is loaded through BootMii, Wiimotes do not work

    Dop-Mii V16
    Code dump after pressing “A”

    HBB V0.3.3
    Gets stuck at “Waiting for network to initialise”

    d2X cIOS Installer v3.1
    Code Dumps less than a second after the splash screen

    Wii Mod 3.2
    boots with “failed to get title”
    Says current IOS: 60 V6400
    AHBPROT Enabled
    When trying to remove stub IOS, get a message that Nand permission is required
    When updating all IOSs, it can’t find the files (they are on both the SD and USB drive)
    Wad Manager, Source is SD, Mounts ok, failed to diropen sd:/

    When exiting an app, it says returning to loader, but never does

    Any help? I assume I corrupted or installed a wrong IOS. But I don’t know how to reload them with the above errors. Anything to get me in the correct direction would be appreciated.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,170
    Thanks
    1,437
    Thanked 2,543 Times in 1,879 Posts
    Do a complete reset on your Wii remotes. Hold in the sync button on your Wii for 20 seconds at the health and safety screen, then sync your remotes again using the red sync buttons. After that, follow the Softmod ANY Wii guide linked below in my sig in its entirety. It will overwrite the fail in your old mod attempt.

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.

  3. #3
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,228
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    then once you get that to work, check out the Softmod Any Wii guide linked in my signature. Do a full install when you get to chapter two. Everything that says it's optional, install anyway. Sounds like you've done a doozy to that system of yours. That should clean it up.

    Click Below for recommended Links


  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So I have been trying to follow you instructions as well as I can.
    I reset and resynched my Wiimotes.
    I got a new 2GB SD card (was using a micro adapter before).
    Setup Letterbomb, unchecking the "Bundle Hackmii installer" and using the correct region.
    Put the Hackmii installer's boot.elf in the root of the SD.
    Booted the Wii, loaded the letterbomb. When it got to the "Press 1" screen in Hackmii, my wiimote was connected, but I could not get it to go past that screen.
    I decided to try my GC controller. I was able to get past that screen.
    The next screen says there are no vulnerabilities and to "suck it"

    Anything else I can do?

    Got it working! This guide got me back on track: http://www.wiihacks.com/recommended-...am-freeze.html
    Then I followed your guide from Chapter 2 on.

    Thanks so much for putting this info together and supporting us/me!!!
    Last edited by llaffer; 04-14-2014 at 11:24 AM. Reason: merged posts

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •