Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Dios Mios installed but GCN backups not showing up :(

  1. #1
    New Member jameslieb1's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    79
    Thanks
    12
    Thanked 5 Times in 5 Posts

    (RESOLVED) Dios Mios installed but GCN backups not showing up :(

    I've installed Dios Mios 2.8 and have a GCN iso in my external HDD in the directory games\Zelda Twilight Princess\game.iso, but the game won't show up in either WiiFlow or Dios Mios Booter. Idk what to do, please help.

    EDIT: Problem resolved.
    Last edited by jameslieb1; 03-24-2013 at 12:18 PM.

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,227
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    Run your .iso through DMToolbox (came with DM 2.8) to generate a set of output files.

    Place the genreated directory (will be the 6-byte game ID code) and all files inside of it into the USB:/games/ directory.

    See if that helps.

    What version of WiiFlow are you using? Only the latest (4.1) will work. You can also try to use GX r1209 and CFG r51 (links to all three of the loaders that I mentioned are in my signature).

    Click Below for recommended Links


  3. #3
    New Member jameslieb1's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    79
    Thanks
    12
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by llaffer View Post
    Run your .iso through DMToolbox (came with DM 2.8) to generate a set of output files.

    Place the genreated directory (will be the 6-byte game ID code) and all files inside of it into the USB:/games/ directory.

    See if that helps.

    What version of WiiFlow are you using? Only the latest (4.1) will work. You can also try to use GX r1209 and CFG r51 (links to all three of the loaders that I mentioned are in my signature).
    Ok well I had v2.1 I think so I replaced it with v4.1. I also installed the game onto my HDD using DM Toolbox. However now when I open WillFlow it says it can't find any games, I go to change the game partition and it is set to SD, but I can't change it to USB. My USB HDD is plugged into the Wii.

  4. #4
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,227
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    Try a different loader.

    Click Below for recommended Links


  5. #5
    New Member jameslieb1's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    79
    Thanks
    12
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by llaffer View Post
    Try a different loader.
    I tried USB Loader GX 3.0, it freezes at "Initialize USB Device".

    Idk why this is happening because WiiFlow 2.1 read my USB HDD fine, but just didn't show the GCN games. Now neither WiiFlow 4.1 or USB Loader GX 3.0 seem to even be able to read my USB HDD.

    Btw my USB HDD is formatted to FAT32.
    Last edited by jameslieb1; 03-23-2013 at 03:40 PM.

  6. #6
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,227
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    Post a syscheck then. Something is definatly not right with that system. Directions on how to do so are in my signature.

    Click Below for recommended Links


  7. #7
    New Member jameslieb1's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    79
    Thanks
    12
    Thanked 5 Times in 5 Posts

    Spoiler

    Last edited by llaffer; 03-23-2013 at 04:07 PM. Reason: added spoiler

  8. #8
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,227
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    Your mod is out of date. Look for the softmod any wii guide in my signature and install the ModPack (30 wad bundle) as indicated in Chapter 2.

    Click Below for recommended Links


  9. #9
    New Member jameslieb1's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    79
    Thanks
    12
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by llaffer View Post
    Your mod is out of date. Look for the softmod any wii guide in my signature and install the ModPack (30 wad bundle) as indicated in Chapter 2.
    I installed the mod pack. Same result in USB Loader GX and now in WiiFlow it just shows my Homebrew apps in the USB section.

    New syscheck:

    Spoiler



    Btw on a side not since I installed all wads on my SD card does that mean I have duplicates now installed to my Wii? If so how do I get rid of those extra duplicates?
    Last edited by jameslieb1; 03-23-2013 at 05:05 PM.

  10. #10
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,227
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    They overwrite the old ones. Like you can't have two files named "myfile" in the same directory. One will overwrite the other.

    the system looks current now. I can't think of any reason right now why things would still be failing. If I think of something, I'll reply. hope someone else thinks of things to try in the mean time.

    Click Below for recommended Links


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •