Results 1 to 5 of 5

Thread: WiiFlow 4.1 sends me back to the homescreen.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    WiiFlow 4.1 sends me back to the homescreen.

    So, I just managed to softmodd my Wii and everything is up to code.
    I however updated WiiFlow to the 4.1 version per instructions.
    I thought that WiiFlow 4.1 had NTSF support so I wouldn't need to fully reformat my HDD.
    However I am running into a significant problem.

    Everytime I load the WiiFlow menu, it'll show me all the games saved in my USB 1 folder.
    Whenever I click any of them, it'll act like it wants to load, however go right back to the old homescreen.
    I have tried EVERYTHING I can think of except formatting, (my HDD has alot of data on it already and I can't back it up)
    And I keep running into this. The title screen even shows and when it loads, sometimes it'll act like it's loading and sometimes it'll remain blank and
    just kick me out to the homemenu.

    I know the games aren't corrupt because when I move them to my SD card they play fine.
    It's just when they're on my HDD they won't play.
    I have played around with the settings and ports and have gotten nowhere.

    I haven't installed any WADS, etc. because I'm relevativley new at this and my Homebrew channel is the latest version.
    I am desperate here. I can't find the correct programs because every program seems to need another one.
    And like I said, on my SD card (which is formatted) they'll play fine. I just don't want to have to run out and buy a new SD card everytime I wanna play a different game.
    Any advice?

    With the other programs, USB loader, Neogammer, USBloader etc. it won't even detect my HDD is plugged in and mounted. Wiiflow was the only one that actually does.
    I also have the Wiimedia player and everything loads fine. I'm just confused.

    My HDD is a WD My Passport 1 teribyte.
    My Wii is one of the newer black ones.
    Fully softmodded with updated programs.
    Everything right now is set at Auto and default through Wiiflow, the original settings it came with 4.1.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    I would venture to guess that it is an hdd issue. Do you have any other usb device to test with? Look at THIS and see if it is listed as compatible.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It says that my HDD should work fine. In fact from everything I read it's actually one of the more recommended ones. It happens with my USB drive also. Maybe it's just the format, but like I said, I don't know why 4.1 will work with Fat32 and not NTSF.

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    I don't use wiiflow so I can't help too much. Maybe try an older version. The newer ones are catering to the GameCube audience and that requires fat format. The fact that other loaders did not see the drive makes me think its the HDD or you may have it plugged into the wrong port, it happens all the time. If you have followed the soft mod any wii guide and use then app pack from it then it should all work.

    Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using WiiHacks

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,254
    Thanks
    1,474
    Thanked 2,596 Times in 1,914 Posts
    Please stick to one thread. Posting in multiple threads about the same issue just confuses everyone trying to help, and confuses you trying to follow different pieces of advice. Im closing this one. Refer to other thread here: http://www.wiihacks.com/wiihacks-new...ease-help.html

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •