Results 1 to 9 of 9

Thread: Wii no longer plays gamecube games :(

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii no longer plays gamecube games :(

    Hi guys,

    My wii has been running homebrew for a while now. I run wii backups off of a usb hdd. I decided it would be cool to try to load my gcn games off of my sd card. I installed dios mios lite after following the guide. Needless to say, the backup didn't load. I gave up on the idea, and reinstalled mios v10. Now, whenever I insert a gamecube disk into the wii, from the home screen, it freezes completely. If i insert the disc while in a backup loader (like wiiflow) and try to start the disk from there, I just see a black screen. Any advice?

  2. #2
    New Member IBe6UBe9's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    238
    Thanks
    88
    Thanked 69 Times in 61 Posts
    Where did you get the mios V10 file and did you try re-installing it?

    Best place on the net for all your wii needs

    Useful Links,
    Click the Spoiler


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I got it from the tutorial on this forum. I did try reinstalling it.

  4. #4
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,214
    Thanks
    989
    Thanked 1,126 Times in 885 Posts
    Which IOS did you install the MIOS 10 with?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I used ios 249

  6. #6
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,214
    Thanks
    989
    Thanked 1,126 Times in 885 Posts
    Quote Originally Posted by elephantmaster
    I used ios 249
    Try again with 236

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just tried it. No good. Thanks though. :-/

  8. #8
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,214
    Thanks
    989
    Thanked 1,126 Times in 885 Posts
    Quote Originally Posted by elephantmaster
    Just tried it. No good. Thanks though. :-/
    Try getting a clean MIOS 10 from ModMii or NUS Downloader and install that one with 236, I did that after I removed Dios Mios and got my disc drive replaced and GC discs work again. Look at your sysCheck and make sure you have BC v6 installed as well.

  9. 1 User Says Thank You SNES_Master For This Useful Post


  10. #9
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    Try getting a clean MIOS 10 from ModMii or NUS Downloader and install that one with 236, I did that after I removed Dios Mios and got my disc drive replaced and GC discs work again. Look at your sysCheck and make sure you have BC v6 installed as well.
    I'll try it and let you know if it works. Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •