Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Wii will not read any backups

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii will not read any backups

    My wii is currently on 4.1u.
    Girlfriend wanted Netflix and had updated to 4.3bu in order to access the market.
    I had the hbc still installed so I used it to reinstall bootmii, priiloader, etc. I had used the guide "update all iOS" in hopes of that solving my wii's problem of not reading backups.
    The guide did not work, I still received "unable to read disc" using neogamma r9b56. The disc channel does not read the backups either, something that Wiikey used to do.
    I used dopmii to downgrade back to 4.1u to see if that would make any difference and it sadly did not.

    All retail games work fine and I have tried my backups on DVD+r and DVD-r media. With the DVD+r I am able to load the game through the disc channel, but still receive reading errors. DVD-r is verbatim and I burned at 4x speed with imgburn. They cannot be read at the disc channel but neogamma can read every games ID fine.

    I thought it might be a cios problem but I have tried at least 6 different guides and nothing works. Here is my syscheck

    Spoiler

    Last edited by xMrMurderx; 01-05-2013 at 06:53 PM.

  2. #2
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,225
    Thanks
    1,000
    Thanked 1,132 Times in 890 Posts
    When she updated she removed your mod, follow the ANY Wii guide in my sig to fix it. It will install all cIOSs you need and Priiloader to block updates so this doesn't happen again.

    Do the full guide starting from "mods with HBC installed", don't skip anything.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Bump.. Still have no idea what the issue is. Before she had it upgraded to 4.3 backups on disc worked fine

  4. #4
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Thanks
    76
    Thanked 331 Times in 269 Posts
    Quote Originally Posted by xMrMurderx View Post
    Bump.. Still have no idea what the issue is. Before she had it upgraded to 4.3 backups on disc worked fine
    You've got some messed up cIOS. Run through the Softmod Any Wii guide (link in my sig) and you should be good to go.
    Last edited by dniMretsaM; 01-10-2013 at 07:52 AM.
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by dniMretsaM View Post
    You've got some messed up cIOS. Run through the Softmod Any Wii guide (link in my sig) and you should be good to go.
    ^^ This! I was in a situation similar to yours, softmodded wii on firmware 4.2u that lost softmod after update to 4.3u, followed everything the mod any wii guide said and now it's perfect.

  6. #6
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,225
    Thanks
    1,000
    Thanked 1,132 Times in 890 Posts
    Quote Originally Posted by xMrMurderx
    Bump.. Still have no idea what the issue is. Before she had it upgraded to 4.3 backups on disc worked fine
    I answered this already, when she updated to 4.3 it killed your mod that's what the issue is and why it played backups on discs before but doesn't now.

  7. #7
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Thanks
    76
    Thanked 331 Times in 269 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    I answered this already, when she updated to 4.3 it killed your mod that's what the issue is and why it played backups on discs before but doesn't now.
    Oh, didn't know you did that. Sorry.

    So yeah, when a staff member answers you, they're probably right (even if their avatar says "nOOb." on it). Anyway, as you've apparently been told twice, fix your mod.
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  8. 1 User Says Thank You dniMretsaM For This Useful Post


  9. #8
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,225
    Thanks
    1,000
    Thanked 1,132 Times in 890 Posts
    Quote Originally Posted by dniMretsaM

    Oh, didn't know you did that. Sorry.

    So yeah, when a staff member answers you, they're probably right (even if their avatar says "nOOb." on it). Anyway, as you've apparently been told twice, fix your mod.
    It used to be a SNES system, one of the mods changed it on me cause I accidentally posted a NoobTube video made by another site (thought it was from one of our other users, but I posted the wrong video).

    But yeah, my first post in this thread I told him what was wrong and how to fix it yet he made another post today saying he still doesn't know what's wrong....

  10. #9
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Thanks
    76
    Thanked 331 Times in 269 Posts
    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    It used to be a SNES system, one of the mods changed it on me cause I accidentally posted a NoobTube video made by another site (thought it was from one of our other users, but I posted the wrong video).

    But yeah, my first post in this thread I told him what was wrong and how to fix it yet he made another post today saying he still doesn't know what's wrong....
    Oddly enough, you're first post hadn't loaded until now. I didn't see it, so I'm guessing he didn't either. I thought you meant you told him in a different thread or something. Not sure what happened there.
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  11. #10
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,225
    Thanks
    1,000
    Thanked 1,132 Times in 890 Posts
    Quote Originally Posted by dniMretsaM

    Oddly enough, you're first post hadn't loaded until now. I didn't see it, so I'm guessing he didn't either. I thought you meant you told him in a different thread or something. Not sure what happened there.
    Hmm...maybe that post got modded for some reason? I can't see why...unless this whole thread is being modded.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •