Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Can't play Godfather after softmod update

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    40
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't play Godfather after softmod update

    Hi - I am having an issue playing Godfather. I get a black that displays errors, but I can't get the information because it goes away so fast. The strange thing is I was able to play the game before I did the softmod update which I did by adding the Modpack. Is there a way to fix this?

  2. #2
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Thanks
    76
    Thanked 331 Times in 269 Posts
    Quote Originally Posted by reesecup
    Hi - I am having an issue playing Godfather. I get a black that displays errors, but I can't get the information because it goes away so fast. The strange thing is I was able to play the game before I did the softmod update which I did by adding the Modpack. Is there a way to fix this?
    How are you trying to play the game? USB loader? Burned disk? Retail disk?

    Have you checked the troublesome games list? Link in my sig if you haven't.

    Post a sysCheck, too, please.
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  3. 1 User Says Thank You dniMretsaM For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    40
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm using Wiiflow

    I will post the sysCheck shortly. Thanks

    Spoiler

    Last edited by Jax; 12-14-2012 at 05:27 AM. Reason: please use the edit button when no one else has responded

  5. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,311
    Thanks
    1,803
    Thanked 4,246 Times in 3,571 Posts
    Blog Entries
    5
    WiiFlow has gone through so many permutations. Which cIOS did you try? Some versions (later versions) are even made cIOS-specific, depending. Your cIOS as a whole look fine (though some show later versions than the "Softmod ANY Wii" guide with respect to the Hermes ones).

    Greetings in passing,

    nightstah

  6. 3 Users Say Thank You to nightstah For This Useful Post


  7. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,172
    Thanks
    1,437
    Thanked 2,544 Times in 1,880 Posts
    Nightstah hit it dead on. Could be you are using an older version of wiiflow that isnt compatible with the d2x cios. What version of WiiFlow are you using, along with what cIOS? In any case, you may want to try out the version of WiiFlow included in the app pack in the ANY Wii guide.

    And real good to see ya nightstah!!!

  8. 3 Users Say Thank You to cjizzle For This Useful Post


  9. #6
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Quote Originally Posted by reesecup View Post
    I'm using Wiiflow

    I will post the sysCheck shortly. Thanks

    Spoiler

    Update your Homebrew Channel, you have HBC 1.0.8...we are on HBC 1.1.0.
    Download this >>Hackmii Installer<<.
    Extract it and put the hackmii installer in your apps folder on the sd card.
    Now go to HBC, then open the Hackmii and install the HBC...This will over write the older version.

    Like said above, make sure your loaders are up to date and try the other loaders as well.

  10. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  11. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    40
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    WiiFlow has gone through so many permutations. Which cIOS did you try? Some versions (later versions) are even made cIOS-specific, depending. Your cIOS as a whole look fine (though some show later versions than the "Softmod ANY Wii" guide with respect to the Hermes ones).

    Greetings in passing,

    nightstah
    I haven't tried any of them. I just looked at the ones that are available and I wasn't sure which one to try. Is it o.k. to try each of them?

    I was using Wiiflow 2.2 and Godfather was working fine. I do have Wiiflow 3.0, but I am the same issue with this one too. Also, for some reason now (after adding the addional cios's) the words in settings menu in both Wiiflow versions are a bit distorted and crunched up.

    Quote Originally Posted by cjizzle View Post
    Nightstah hit it dead on. Could be you are using an older version of wiiflow that isnt compatible with the d2x cios. What version of WiiFlow are you using, along with what cIOS? In any case, you may want to try out the version of WiiFlow included in the app pack in the ANY Wii guide.

    And real good to see ya nightstah!!!
    O.k. i will do this now. I noticed everytime I go to the Homebreww Channel it would ask me to do an update, but i wasn't sure if i was supposed to do it. I am very cautious about doing anything on my Wii without checking on here first. Thanks.

    Quote Originally Posted by jax View Post
    Update your Homebrew Channel, you have HBC 1.0.8...we are on HBC 1.1.0.
    Download this >>Hackmii Installer<<.
    Extract it and put the hackmii installer in your apps folder on the sd card.
    Now go to HBC, then open the Hackmii and install the HBC...This will over write the older version.

    Like said above, make sure your loaders are up to date and try the other loaders as well.
    The error is Exception (DSI) Occurred

    I just tried changing the cios. The ones I tried was 245, 246, 247, 248, 249, 250 and 251. None of these worked.
    Last edited by BluPhant; 12-14-2012 at 10:58 AM.

  12. #8
    Junior Member dniMretsaM's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    NE Ohio
    Posts
    1,142
    Thanks
    76
    Thanked 331 Times in 269 Posts
    Grab the latest WiiFlow from here (version 4.0.5 at the moment). Also, you might try v4 of nte Hermes cIOS. You can get those through the Softmod Any Wii guide, although I don't know why that would change anything.
    Quote Originally Posted by sven
    [16:26:34] i'm never sarcastic.
    [16:26:41] feel free to quote me on that.

  13. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    40
    Thanks
    14
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    What could have changed to make Godfather stop working? If it was using an older cios wouldn't that still be available after I added the modpack?

  14. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,172
    Thanks
    1,437
    Thanked 2,544 Times in 1,880 Posts
    Could be that the game somehow got corrupted. I have had that happen before. Try deleting the game from your drive, then re-ripping it.

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.

  15. 1 User Says Thank You cjizzle For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •