Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 81

Thread: usb loader gx v3.0 black screen/restart problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    38
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    usb loader gx v3.0 black screen/restart problem

    hi, i recently soft modded my wii using letter bomb hack and i have been having some issues with usb loader gx. As soon as i open an iso, the screen goes black and the wii freezes. I'm fairly sure its not the iso as i have used 3 or 4 that i have tested on dolphin emulator and used different settings and it always ends up freezing. I updated gx to version 3.0 and this didn't help. I ran d2x cios using the installation guide and now instead of freezing the screen goes black and restarts to the system menu.

    Here's a system check if it helps.

    Spoiler

    Last edited by Jax; 08-13-2012 at 04:26 AM. Reason: Added Spoiler...

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,131
    Thanks
    1,430
    Thanked 2,520 Times in 1,861 Posts
    The first step for you would be to do a proper mod. Follow the Softmod ANY Wii guide from beginning to end. This will at least get you to a point where we know your setup is correct.

  3. 1 User Says Thank You cjizzle For This Useful Post

    Jax

  4. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    38
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok i followed the guide and now when i open usb loader the games are shown with no cover and a blank name and when I press start on the iso the wii resets to the hbc.

    also i tried opening the iso using usb configurable loader and the isos came up with out a cover and name like in usb loader gx but under game information it said the size was 0.00gb
    Last edited by Jax; 08-11-2012 at 03:55 AM. Reason: Merged Posts.

  5. #4
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Post a new System Check.

  6. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    38
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Spoiler




    Report generated on 2012/13/08.

    is there anything wrong with this?
    Last edited by Jax; 08-13-2012 at 04:26 AM. Reason: Added Spoiler...

  7. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,131
    Thanks
    1,430
    Thanked 2,520 Times in 1,861 Posts
    You should also follow one of our guides to format your drive. Look HERE.

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    38
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I followed the guide for fat32 format and the isos wouldn't show up and it said that no memory was used on my usb so I tried again using ntsc format and the same thing happened but I showed that memory had been used. Any other ideas of what it could be?

    I also tried wbfs format and then the iso's showed up but had no disc image or name and restarted to the hbc.
    Last edited by Jax; 08-13-2012 at 04:22 AM. Reason: Merged Posts.

  9. #8
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Quote Originally Posted by luka_sus View Post
    I followed the guide for fat32 format and the isos wouldn't show up and it said that no memory was used on my usb so I tried again using ntsc format and the same thing happened but I showed that memory had been used. Any other ideas of what it could be?

    I also tried wbfs format and then the iso's showed up but had no disc image or name and restarted to the hbc.
    Your system Check Is Fine.
    Try a different Usb Loader to see if it gives the same error.

  10. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    38
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    configurable usb loader shows no disc image, says size is 0.00gb and when i press start it says IOS(249) reload: blocked
    wii flow says i need d2x cios 249 rev 6 or later to run (i have d2x cios 249 rev8)
    I tried installing both dios mios 2.0 and 2.2 using wad manager and MMM but it said it was installed it didn't show up in the hbc

    this really doesn't want to work for me lol

  11. #10
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Dios Mios ain't gonna show up in the report.
    Make sure HDD is on the Compatibility List.->Link Here
    Also you might want to check the HDD out for Bad sector's etc.
    Go to the site of your HDD and see if they have a program to check it out.

Page 1 of 9 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •