Results 1 to 6 of 6

Thread: NAND Backup FAIL

  1. #1
    New Member HackMii88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    U.S.A.
    Posts
    57
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    NAND Backup FAIL

    I recently followed the softmod any wii guide to update my wii because I had already installed HBC and BootMii via hackmii installer a few years ago and never updated since then. Everything went fine except my NAND back up. I also realized that I LOST my old NAND backup that I made previously. So I wanted to make a new one but when I tried to load BootMii my wii restarted. Everytime I try to load BootMii from HBC the menu pops up really quickly like a flash and then my wii reboots itself as if the program isnt working correctly. How do I make a new NAND backup?

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,230
    Thanks
    1,460
    Thanked 2,578 Times in 1,902 Posts
    You need the bootmii files on your SD card in order to launch bootmii. A simple fix would be to launch the Hackmii Installer, select "install bootmii", then "prepare an sd card". That will write the required files to SD. After that you can launch bootmii.

  3. #3
    New Member HackMii88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    U.S.A.
    Posts
    57
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks I got it to work, it was because I wasn't preparing the SD after installing bootmii before.

  4. #4
    New Member Macka's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having almost the exact same problem, apart from the fact that installing bootmii as an iOS and preparing the SD card doesn't help at all. Every time I try and load BootMii from the HomeBrew Channel, the menu seems to flash for half a second and then the Wii resets itself.

    This is a 4.3e Wii and all I have done is install the HBC via the Letterbomb method. Please help!

  5. #5
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    858
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Quote Originally Posted by Macka
    I'm having almost the exact same problem, apart from the fact that installing bootmii as an iOS and preparing the SD card doesn't help at all. Every time I try and load BootMii from the HomeBrew Channel, the menu seems to flash for half a second and then the Wii resets itself.

    This is a 4.3e Wii and all I have done is install the HBC via the Letterbomb method. Please help!
    Do you have the proper files on your sd card?

    Sent from my Motorola Electrify using WiiHacks

  6. #6
    New Member Macka's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I followed the Softmod ANY Wii guide by Guide Bot on this site, so I'm pretty sure I have all the correct files on the SD card. I have 'prepared the SD' in Hackmii as well. Within the 'bootmii' folder on the SD card is the following:
    - armboot.bin
    - bootmii text document
    - ppcboot.elf

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •