Results 1 to 10 of 10

Thread: error autobooting systemmenu

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    error autobooting systemmenu

    hi i need help with my wii. My nephew updated my console and stopped it. and now i dont have anything even hbc.

    it says on the systemmenu

    error autobooting systemmenu
    could not open boot files

    it says on hebrewchannel

    error autobooting hbc, maybe title not installed

    it says on installed file

    error autobooting file, try reinstalling



    my IOS v60
    systemmenu v 417
    preloader v0.29


    please help me i could not understand other related posts how to fix it and others link were not there anymore
    please give me steps on fixing this coz im not much of a computer person..

    thanks guys more power

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    With him updating the wii it has killed your softmod and you will have to do it again take a look at the anywii guide on here

    Sent from my iPad using WiiHacks
    thanks to bmarlo for this signature


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    so how will i do it sir? where will i start? and whats the latest version of softmod as of now? i would appreciate it sending me a link from here that has the best details on fixing this.. thanks

    i was following the instructions on how to softmod a wii.. i copied the file already to my SD but i cant open the file. it doesnt run when i put in my SD and when i click on load/install file it says no SD found

    oh... wii doesnt read SDHC? is there any way i can make my SDHC sandisk to work?
    Last edited by Jax; 08-06-2012 at 08:16 AM. Reason: Merged Posts.

  4. #4
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    2gb sd card is recommended not sdhc so the best thing to do is grab a none sdhc card and softmod your wii

    Sent from my iPad using WiiHacks
    thanks to bmarlo for this signature


  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    can i use usb instead of SD card?

  6. #6
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,704
    Thanks
    3,234
    Thanked 1,346 Times in 1,122 Posts
    Quote Originally Posted by eiron21 View Post
    can i use usb instead of SD card?
    No, use a 1Gb or 2Gb Sd Card.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i was following the instructions how to softmod.. i tried and follow the instructions for the bannerbomb v1 and 2.. i was already on the delete boot.dol thing.. but i cant find the hackmii which im suppose to rename.. help pls thanks

  8. #8
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,704
    Thanks
    3,234
    Thanked 1,346 Times in 1,122 Posts
    Quote Originally Posted by eiron21 View Post
    i was following the instructions how to softmod.. i tried and follow the instructions for the bannerbomb v1 and 2.. i was already on the delete boot.dol thing.. but i cant find the hackmii which im suppose to rename.. help pls thanks
    It should be on the root of the sd card...It will look like this SD:/Hackmii

    If you still don't see it re download it and delete the Boot.dol and rename Hackmii to boot.dol

  9. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  10. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    waaa... i was on the last chapter of softmodding and my screen went blank with 4.1(USA) written on the right bottom part of the screen and it doesnt respond anymore.. what should i do?

  11. #10
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,704
    Thanks
    3,234
    Thanked 1,346 Times in 1,122 Posts
    Go in to priiloader by powering on the wii and press & hold the reset button .
    Priiloader will pop up, Now go to System Menu Hacks.
    Now go to [Force Standard Recovery Mode] and disable it and save, then exit.

  12. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •