Results 1 to 3 of 3

Thread: What did I do wrong?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    What did I do wrong?

    After looking and trying many ways to boot Nintedo Game Cube games on Wii I finally did it with CFG USBLoader.All others loader etc.Neogama,USB Loader GX,WII Flow are asking for DVD in DVDROM but my DVDROM is broken(probably).One day while I was trying new Wii apps i accidently started CFG USBLoader and was suprised that he started GC game from SD card without any problem.Only loading speed was slow(to enter house in Legend of Zelda Windwaker it needs 8-10 seconds)-I was thinking something is wrong with my cMIOS and tried 3 diferent CMISO that i got from ModMii(WiiGator+WiiPower cMIOS-v65535(v10), WiiGator cMIOS-v4 v0.2 and Waninkoko cMIOSv4 rev.5) but none of them wont work with CFG USBLoader and now I dont know how to reverse it.I even downloaded NON-Fakesigned MIOS v10 from ModMii but still not working.Another change that I did is that I instaled IOS250[56] (rev 21009, Info: d2x-v9beta(r49)): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0 over IOS250[38] (rev 21009, Info: d2x-v9beta(r49)): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access.I did this because I configured WiiFlow to read WiiWare and VC games from fake NAND memory and when I tried to run WiiWare game on WiiFlow i got "couldnt find a CIOS using base 56 or 56/57."
    Here is Systemcheck before changes

    Spoiler

    and after

    Spoiler


    As you can see I also instaled IOS248[36] (rev 21009, Info: d2x-v9): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access while trying to repair my error.
    Any idea how to fix this so I can keep IOS250[56] rev 21009 and still make CFG Loader loades GC games without DVD in DVDROM?
    I have my NAND(but only in 9 folders beacuse i didnt use BotMii to scrap it I used some other program) with which I could play GC games over CFG USBLoader backuped.

    edit:I extracted BC-v6.wad and MIOS-v10.wad from backup NAND with ShowMiiNAND1.4 and will try tomarow to instal them and see will this fix my problem.If you have any other idea pls comment......
    Last edited by Shadow_X; 05-09-2012 at 12:10 PM.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    827
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    you must have had a DML cmios in there when it was working. That's what you need to put back in there. Get it from THIS thread.

  3. 1 User Says Thank You skellinator For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by skellinator View Post
    you must have had a DML cmios in there when it was working. That's what you need to put back in there. Get it from THIS thread.
    yeah you were right.I forgot that I instaled DML1.3 6-7 days ago. LOL I didnt know that DML is one kind of cMIOS itself.Just tried new DML 1.4 but games that I have dont work with him(In TLoZ:Windwaker i get green screen and in Tales of Sympony it doesnt load it at all.)So I instaled old MIOS and BC that I extracted from backup NAND and it works again but same issue with speed.I am thinking it is probably fault of memory card.It is 8GB class 2 memory card from TakeMS.Probably gona buy class 10 to see if games will work batter. Which memory card are you using and do game work normal?I really dont want to wait 8-10 sec to enter every battle in Tales of Sympony but I want to play it so much.
    Does anyone know can I finish Tales of Symphonia for GameCube over DML because it is MultiDisk game?
    Once again thx on tip how to fix this.
    Last edited by Shadow_X; 05-10-2012 at 03:13 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •