Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: L & R buttons??

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    L & R buttons??

    hey there everyone
    ive been having some problems with my gc games ( Luigis Mansion & SSX 3)
    apperantly the L & R buttons are all messed up
    on luigis mansion u use the R button for the vacuum but for me the L button does that
    idk if any of u have played luigis mansion but eventualy in the game u can shoot fire
    and u need to use the L button for that but since the buttons are switched up i cant go any further in the game
    i searched this problem and seen it was an issue for the wii emulator dolphin
    but since this is the actual wii i dont know if its a ISO thing messed up or anything
    sorry but im new to all this and still learning
    im loading my games via sd card (4gbsdhc) in cfgloader (dont really remember the version, can post tho)

    if anyone could help that would awesome thanks everyone

  2. #2
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    The first thing to rule out is a bad rip. I'd recommend re ripping from original. Could save lots of time if the issue is that simple

    Sent from my DROID X2 using WiiHacks

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  3. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks man
    ive used 2 different isos for luigis mansion
    one pal and one ntsc
    ssx3 ive only used one but ima try another

    just tried another
    still same problem
    i dont know y

    i noticed that DML compatibility list says nothing about this problem
    i dont know if anyone hasnt noticed it or im just the one with the messed up games lol

    anyone else have this problem?

    anyone?
    has anyone had this problem?

    It seems this problem is in a few more of my games

    Zelda wind waker
    Ssx tricky & Ssx 3

    I'm using dml r21 v10 mios
    Last edited by Pob3008; 04-14-2012 at 02:42 AM.

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,834
    Thanks
    918
    Thanked 2,108 Times in 1,487 Posts
    Blog Entries
    13
    try to use the edit button

    try the latest rev of dml - 58

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just tried rev58 v10 mios and still the same thing?

  6. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Quote Originally Posted by d_one View Post
    ive used 2 different isos for luigis mansion
    one pal and one ntsc

    ssx3 ive only used one but ima try another

    just tried another
    still same problem
    i dont know y

    i noticed that DML compatibility list says nothing about this problem
    i dont know if anyone hasnt noticed it or im just the one with the messed up games lol

    anyone else have this problem?

    anyone?
    has anyone had this problem?

    It seems this problem is in a few more of my games

    Zelda wind waker
    Ssx tricky & Ssx 3

    I'm using dml r21 v10 mios
    What happens when you rip your original disc? Do the buttons work correctly when playing the original?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    yea
    the controls work fine for all my other games but for some reason not GC games loaded on the SD

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Do u guys think maybe the cios is not in sync with my other ios's
    Like the dml and ios's are not running in sync together?

    I've seen this problem online somewhere else but it was about the dolphine emulator. Same thing the l and r buttons were all wack

    Maybe I could clear all my ios's and revs start from scratch and do it by one of the guides on this website. Is that possible?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No idea huh well does anyone know what u need to run GameCube backups maybe I missed something? Heres what I got

    My wii is 4.1u I downgraded from the soft mod guide
    Cfg loader neogamma usbloader (both downloaded from the "soft mod any wii" guide)
    Dml rev 58 ( from the dios mios guide)
    And that's about it
    I just used those guides and overwrote what I had done to my wii ( I had used different guides and pimp my wii) and I wanted to start fresh

    Help please

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    17
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I just tried my brothers copy (not burned but the actual game) of Zelda Wind Waker and the L R problem is still there?
    the buttons work fine with my brothers other copy of True Crime Streets of LA

    im convinced that when i tried installing all those Cios's and ios's i messed something up


    is there anyway to uninstall my softmod?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •