Results 1 to 8 of 8

Thread: Backed up Wii games.. Wont play more than 1 or 2 times.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Backed up Wii games.. Wont play more than 1 or 2 times.

    I recently picked up a new Wii after a friend turned me on to softmodding.

    Currently its running 3.3U (NTSC-USA) and I've done the Twilight hack and installed homebrew - Installed The Gamma launcher and Custom IOS36 rev07 (installed this after I read it had better compatibility.. It hasn't helped )

    I started burning the ISO's on to DVD+R (cheapo staples ones..) Then I read here that I should use DVD-R.. So I picked up some TDK brand DVD-R. My DVD burner is an ASUS DRW-2014L1T.. I also have tried burning at 2X and 4X Using Imgburn.

    My problem is this - The Gamma loader wont load the game, I get DRE.. I have been able to get the game to load and run fine 3 separate times by powering the Wii off, then inserting the Disk (kinda sneaking up on it ) When doing this once the Wii powers on I go into homebrew and set the Gamma Loader to Force PAL (only option that has worked.. The Game is a PAL version) and the game starts... This has however become hit or miss, I've gotten it to work this way 3 times.

    Did I possibly miss something? I've put more time into reading forums and numerous different Wii hacking sites then I have actually playing on the Wii.. Yet I can't seem to get it to work.

  2. #2
    e39
    e39 is offline
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,029
    Thanks
    15
    Thanked 1,340 Times in 187 Posts
    Install IOS51 / Shop Fix.

    Click the link in my signature about the 3.3 and 3.4 firmwares.

    Helpful Threads:
    Dump & Burn discs | 3.3 / 3.4 Firmware FYI | Wii Disassemble | WiiClip Install

    Consoles:
    Wii - 4.1U - WiiKey 2 - USBLoader GX - SNES9X GX, Genesis Plus GX, FCE GX w. cover flow mods
    360 - Resident Evil S.E. - iXtreme LT 1.1 - JTag - FreeBoot 0.032 9199 Dash - NXE2GOD, XM360, XeXMenu 1.1, Flash360
    PSP - CFW 5.00m33, 16GB MSPD | DS Lite - DSTT w.1.17a r12, 8GB SDHC

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    New England (USA)
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    I had a similar problem I restarted the entire instillation problem and also used a different back up games. I don't know which caused it to work but i haven't had any problems for about a month since i applied the hack. It took me a couple days to figure everything out. Wish you best of luck.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy

    Quote Originally Posted by e39 View Post
    Install IOS51 / Shop Fix.

    Click the link in my signature about the 3.3 and 3.4 firmwares.
    Followed your link, Downgraded the the firmware to 3.2U and followed the instructions as noted. It seems that the loader thats at the bottom of the page - DjTaz_gamma_Loader just gives me a black screen.

    When I go back into the HB chan load the backup that way I get the config menu but the game doesn't work. I still get DRE 384 I think if I recall correctly. Even tried some NTSC iso's and there was no change, They worked the 1st time perfectly but after that it quickly returned to DRE.

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New England
    Posts
    168
    Thanks
    10
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Quote Originally Posted by Jmodix View Post

    I started burning the ISO's on to DVD+R (cheapo staples ones..) Then I read here that I should use DVD-R.. So I picked up some TDK brand DVD-R. My DVD burner is an ASUS DRW-2014L1T.. I also have tried burning at 2X and 4X Using Imgburn.
    downgrade like chris said and get some verbatim DVD-R i havent had a problem yet since ive done both

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    I did downgrade, that part went off without any problems..

    I guess the Verbatim disks are my next step.


    The other odd part is it seems to happen more frequently later in the evening, around 9pm est.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    Ok so..

    I wake up this morning and decide to give it a shot... All the NTSC's I burned yesterday work again.

    So.. Short of the Wii having Gremlins what could cause the games to not load after about 9pm est.

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New England
    Posts
    168
    Thanks
    10
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    maybe thats when your wii takes its lunch break? lol
    i really dont know on that question

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •