Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: [New Super Mario Bros] Foolproof Guide

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Thanks
    8
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    [New Super Mario Bros] Foolproof Guide

    Ok, very simply stated:

    I have a softmodded 4.1E PAL Wii, I already ran several backup games, bt I am having huge problems in getting NSMBW run.

    I have the "EsPalWii" ISO of the game [I have always had good experiences with Espal backups...] and I tried to launch it with differe systems (NeoGamma R7, NeoGamma R8 ...), but all of them failed (i.e. green screen).

    Is there a fool-proof guide which show which are the steps to be followed in order to make NSMBW run properly?? (I tried to figure it out in the 200-pages-main-forum but, hey!, it's not so easy to understand what to do..... :P)

    Thanks in advance.

  2. 1 User Says Thank You JonSnow For This Useful Post


  3. #2
    Member siphilips's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,639
    Thanks
    43
    Thanked 421 Times in 340 Posts
    Homebrew Channel 1.0.6 | Internet Channel | Sys Menu 4.1e | NeoGamma R8 b15 | Preloader .30 r3 | cIOS38 r14 | Wad Manager 1.5 | cIOSCORP 3.5 | DVDX v2 | Mplayer CE | WiiGator GC Backup Launcher Ver 2.0 | Wii64 Nintendo 64 Emulator | Homebrew Browser V 0.3.6 | IOSCheck V 0.3.6







  4. 4 Users Say Thank You to siphilips For This Useful Post


  5. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    Both Davepm and pet1's guides work. Many people have been playing this for a while. Try getting one of the releases mentioned in those guides. I've personally played the nitro release as well as the qwiif release.

  6. 1 User Says Thank You junkmail For This Useful Post


  7. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    im looking for the main.dol but in PAL ver does someone has it ???

  8. 1 User Says Thank You Master-King For This Useful Post


  9. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Thanks
    8
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Ok, thanks guys for your answers.

    Frankly and simply stated, the problem can be summarized as follows.

    I have always considered myself a decent modder, in the sense that I could never be able to do something "on my own", but I have always been able to follow guides, instructions etc. whithout troubles (e.g I managed to softmod my Wii to play almost every game, form SSBB to MK, etc. - the only exception is GH5 which runs but "micro-freezes" sometimes - well, long story short, I will try to fix it one day - Ah, but I am digressing). Therefore now I have my dear 4.1E, softmodded with NeoGamma R6, R7 and R8, Gecko 1.9.2, BackupLauncher 0.3gamma, etc. etc. etc. Fine

    At least, until last time.

    While trying to make NSMBW work, I have followed a sort of "very rough giude" I found on EsPalWii.com, which suggested to upgrade to NeoGamma R8 and to use cIOS 38 R15 as ISO 249.
    Fine. I try it and NSMBW still does not work.
    <<Oh well, I will look for another guide, for now I will relax a bit playing Ghostbusters, which has always been working since I installed NeoGamma R7>>.
    Well, not exactly...

    Result: NSMBW does not work yet, and I also lost Ghostbusters!!!! (now for both of them I get the damn "green screen" and the Error #001).

    Arrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!

    (translation: I will try what suggested here [thanks once more btw], with fingers crossed...)

  10. #6
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    read the guide posted above, its been updated.

    Youve killed most of your games by installing cIOS38 rev15, its broken! Go back to rev14.

  11. 1 User Says Thank You davepm For This Useful Post


  12. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    my nsmb works fine but my son wants the cheats so i downloaded them thru ocarina and turned them all on and created the file then went into load game menu and turned ocarina on and saved settings and now when i try load the game i just get a black screen so i turn off ocarina and the game works fine anyone else havin same prob....thx

  13. #8
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,296 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Yikes man. I'm not usually one to criticize for grammar on internet boards, but put in some punctuation next time, please.

    The short answer is that you're using too many codes at once. Ocarina codes have a tendency to conflict with one another: Shorten down the list and you should be good to go.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  14. #9
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    21
    Thanks
    8
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by davepm View Post
    read the guide posted above, its been updated.

    Youve killed most of your games by installing cIOS38 rev15, its broken! Go back to rev14.
    Ok dave, thx: really appreciated.

    I "stepped back" to cIOS38 rev14 and, actually, at least the older stuff is now working again (e.g. Ghostbusters).
    Then, I installed cIOSCORP 3.5 as you suggest in the "main" NSMB thread.

    Still, after having installed cIOSCORP 3.5 I have always the same issue with NSMBW: I tried both with NeoGamma R7 and R8 (beta12 if I rememeber correctly) but I still get the green screen->auto-restart.

    Am I screwing up something with the setup of NeoGamma (e.g. the alternate .dol or whatever)?

    FYI, I have a PAL Wii 4.1E softmodded, and the PAL ISO of the game (I SUPPOSE already patched, like most of the EsPalWii-cretaed ISOs).

    T.i.a.
    Last edited by JonSnow; 11-28-2009 at 02:38 AM. Reason: typos

  15. #10
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by JonSnow View Post
    Ok dave, thx: really appreciated.

    I "stepped back" to cIOS38 rev14 and, actually, at least the older stuff is now working again (e.g. Ghostbusters).
    Then, I installed cIOSCORP 3.5 as you suggest in the "main" NSMB thread.

    Still, after having installed cIOSCORP 3.5 I have always the same issue with NSMBW: I tried both with NeoGamma R7 and R8 (beta12 if I rememeber correctly) but I still get the green screen->auto-restart.

    Am I screwing up something with the setup of NeoGamma (e.g. the alternate .dol or whatever)?

    FYI, I have a PAL Wii 4.1E softmodded, and the PAL ISO of the game (I SUPPOSE already patched, like most of the EsPalWii-cretaed ISOs).

    T.i.a.
    i have NEVER, and would NEVER suggest or encourage ANYONE to install cIOScorp.

    Its a pointless, dangerous and useless piece of junk.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •