Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Super Mario Galaxy Backup - Disc Channel Error

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Super Mario Galaxy Backup - Disc Channel Error

    Ok, first, hi to everyone.

    So, i'm new here, and i softmodded my Wii with mauifrog's guide and until then i had using backups of my original games, and it all worked. 'Till i got Super Mario Galaxy (the first game).

    I have Super Smash Bros Brawl. and The Legend of Zelda: Twilight Princess, both of them i made backups and burned them in Discs (yeah, i'm not a fan of USB loaders), and i played them all (the backups) from the Disc Channel (strange, i don't know if my Wii has a Hardmod, because i bought it from someone who was selling it, i mean, a friend of mine, and he said that the wii was not harmodded, and i'm pretty sure i did not install CIOSCORP neither DARKCORP, but, anyway the Backups load from Disc Channel and i was pretty happy with it).

    Than i got Super Mario Galaxy, ok, the original disc is new, it plays normally from the Disc Channel and etc..., but the backup does not! Every time i put the Backup disc in the drive, the Wii loads it, the Disc Channel shows up the 'Super Mario Galaxy Logo' and, when i click start, the screen fades out as loading a normal game and then a message appear: 'An error has occurred, please eject, shut off, blah blah.'

    First i thought that the backup was bad or something like that, than i backuped the game again, burned in 1x speed with verbatim DVD-R, and the same thing happens! If i try to load the game from the Backup Loader Channel (the one installed with the Mauifrog's tutorial) the game loads normally (just the first movie is kinda laggy, but the rest of the game is normal).

    I REALLY want to play the game via Disc Channel, but i don't know what to do, i'm sure that it's not backups fault, it's the disc channel that does not 'want' to load the game.

    The strange part is that the original games (Super Mario Galaxy, Super Smash Bros Brawl. and The Legend of Zelda: Twilight Princess) works fine, backups from SSBB and Zelda: Twilight Princess both works fine too, it's just the backup from SMG that does not.


    My Wii is exactly how it would looks like after softmodding with Mauifrog's tutorial, i did not change anything, nor installed or uninstalled anything after i softmodded.

    Please guys, help me.


    Skylight

  2. #2
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    858
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Sounds like you have darkcorps installed. Does your original copy work?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hm, strange, i thought that mauifrog's recommended to not install darkcorp or something like that, but, anyway.

    Yes, the original Super Mario Galaxy works fine through the Disc Channel, just the backup i made from the original that does not, and this is the only backup that does not run through Disc Channel, all the others i made (Zelda: Twilight Princess and SSBB) works fine.

    I really want to play Super Mario Galaxy (my backup) through the Disc Channel, i don't like USB Loaders or Backup Loaders.
    Last edited by ltskylight; 09-14-2011 at 11:18 AM. Reason: Typo corrections.

  4. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,579 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    What is an onlyne backup?

  5. #5
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    858
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    I am lost!

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    @oddgriffin sorry, it was i damn typo LOL i wanted to say: '[...] and this is the ONLY backup that does not run trough Disc Channel, all the others i did (Zelda Twilight Princess and SSBB) works fine.'. Sorry, again.

    -x-

    @toby1978 what do you mean by lost? you can't understand my problem? if that's it, i can shrink it to you.

    I have three original games that i made backups of (The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Smash Bros Brawl and Super Mario Galaxy), but my problem is that only Zelda backup and Smash Bros. Brawl backup runs through the Disc Channel (all the original discs runs normally, i'm talking about the backups), the Super Mario Galaxy only runs through the Backup Loader Channel, what i don't like, every time i put the Super Mario Galaxy Backup in the Wii, the Disc Channel shows up the Super Mario Galaxy logo and, when i click start, the screen fades out and the message: 'An error has occurred, eject, shut off, intruction manual, blah blah blah...' appears, but this only happens with the Disc Channel, the Backup Loader Channel runs the game normally.

    I want to know if there is something that i can do to Disc Channel run my Super Mario Galaxy Backup, as it does with my other backups.
    Last edited by ltskylight; 09-14-2011 at 11:20 AM.

  7. #7
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    whats wrong with using the backup disc channel??? thats what its there for...

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    @Shift_Lock yeah, i know (i read the channel name LOL), but it is something that i can't really explain, i just don't like it. I like to see what games i played in the history (the letter in the Wii Message Board), i like to see the short-presentation of the game in the Disc Channel, i like to see the two Discs in the Disc Channel spinning around, and, i don't know, i just like to play the games through that top-right-almost-unmovable-Wii-Disc Channel.

    It's like when you prefer to play a Classic game in it's original console than playing it through Virtual Console/Emulator.


    Just to remeber: 'Is there anything that i can do to Disc Channel run my Super Mario Galaxy backup?'

    Read the full problem-story at the first post.
    Last edited by ltskylight; 09-14-2011 at 11:33 AM.

  9. #9
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,579 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    A modchip might work, also therapy fot OCD might help.

  10. 1 User Says Thank You oddgriffin For This Useful Post


  11. #10
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    I say if your THAT OCD about it you just play the original disc.

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  12. 1 User Says Thank You Shift_Lock For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •