Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: usb not detected

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    usb not detected

    i bought guitar hero 6 warriors of rock and it would not load up so i searched around and found that it was common and i tried different cios and now i cant get anything cause it says it cant detect my usb, how do i fix this

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    You should first post in the Introduce Yourself section of the site. You will get a lot of great links that will help you in the long run. I suspect I know what is wrong but it would be helpful if you posted a syscheck (Guide linked below in my sig)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    im not to good with computers so i dont know how to do a syscheck, my friend modded this for me so pretty much everything i read is a like a foreign language to me. i can tell you that i changed the wii setttings to cios 236 and then changed it on the game settings to the same and it did not work so i turned it off and later tried to play something else and ran into my problem

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    OK bud. First off there is a direct link in blue at the bottom of this post that says [GUIDE] How to run and post a System Check. That is what I was telling you to do. Honestly man, if you can't figure that out, it is going to be really tough trying to tell you how to fix your issues. No offense intended, but it takes a certain level of computer understanding in order to make the required changes.

    The only thing I can suggest is this: In your usb loader, change the main cios back to 249. In the individual game, set your cios to 222. If that doesnt work change the individual game setting to 223.

    EDIT: An even better idea would be to go tell your buddy who modded the thing to get his arse over to your house and fix the problem...LOL

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    alright dude i cant change the main cios on the usb loader cause when i click on homebrew channel and then click on the load tab it tries to load cios 236 and then says cannot detect usb after about 5 minutes, and i did read your guide after i had posted back i didnt notice at first

  6. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    Quote Originally Posted by pearljam77 View Post
    alright dude i cant change the main cios on the usb loader cause when i click on homebrew channel and then click on the load tab it tries to load cios 236 and then says cannot detect usb after about 5 minutes, and i did read your guide after i had posted back i didnt notice at first
    Sorry if I offended you. Seriously that was not my intent. BTW that was not "my" guide. Some very formidable staff members wrote all of the guides I have linked to, and I cannot take a bit of credit for all of their hard work.

    What "load tab" are you talking about? cIOS 236 should not be the cIOS that you run a usb loader from...

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    im not taking offense im just getting frustrated with the system. here is step by step what i am doing first i click on the homebrew channel then click on start tab which then takes me to another screen where i click on usb loader gx 2.0 which pulls up 3 tabs at the bottom of the screen where i click the middle one which is load from there it goes through the motions of tring to load but after a couple minutes an error screen pops up saying usb not detected

  8. #8
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    What kind of usb are you trying to load from? HDD, Flash Drive? Has it ever worked before?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It's a seagate external harddrive. And yes it has worked before up until today.

  10. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    Cool. Now we are getting some details. What "specifically" did you do to your system today that caused all these issues?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •