Results 1 to 6 of 6

Thread: New Super Mario All Stars for the Wii issues

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question New Super Mario All Stars for the Wii issues

    So i purchased the new Super Mario All Stars today and came home to put on my Hard Drive like usual. I am using the USB Loader to do this. For some reason when I go to install it is telling me there is only 3 MB of data on the disk. So after install I go to play and it just gets a black screen. I'm sure the full game isn't loaded b/c no game is only 3MB. Any help on how to get this to work?

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    37
    Thanks
    4
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    this game is causing me problems too,when trying to play original version it wont load and seems to be sensing my hdd. anybody else having this problem or know of a work around.
    happy new year

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hello i have all my games backed up and play them from configurable Usb Loader. All of my games work except mario all stars and wii sports resort. Mario all stars loads to black screen i have to reset Wii and wii sports resort loads to black screen 2-3 seconds restarts to wii menu would like some insight on this if anyone has any info.

    what i have done to my Wii
    i have REd Wii 4.3u
    i followed 4.3 SoftMod Guide by mauifrog
    http://www.wiihacks.com/recommended-...mod-guide.html
    i also downgraded to 4.1 in this tutorial
    i also did this
    Krank
    Blackscreens - Causes & Solutions [Guide]

    http://www.wiihacks.com/general-home...ons-guide.html

    any help would be appreciated

  4. #4
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 489 Times in 428 Posts
    The game should be 16M after scrub. My backup works good. I'm on 4.1U running cIOSx rev 20b with a base of 57. This game looks just like the snes version. You think they would of updated the graphix or something. What's a waste of $. I already have this game on my snes emulator. I'm not sure what IOS this game runs off, but if you find that out and update that IOS it might make your game load.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by gamer113 View Post
    hello i have all my games backed up and play them from configurable Usb Loader. All of my games work except mario all stars and wii sports resort. Mario all stars loads to black screen i have to reset Wii and wii sports resort loads to black screen 2-3 seconds restarts to wii menu would like some insight on this if anyone has any info.
    i'm having this EXACT same problem with those games. if anyone knows how to fix it, it would be greatly appreciated. using red wii 4.3u with various usb loaders.

  6. 1 User Says Thank You kalsonger For This Useful Post


  7. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Ok I figured it out so that both games work for me from a USB backup.

    First of all to make Super Mario All Stars work you need to follow these steps listed here, but here's the select part of what you need to do:

    Fixing Black Screen/Booting Issue



    Now to make Wii Sports Resort work with a USB Loader (I used CFG USB Loader) you have to set the "Alt Dol" setting to "player.dol" and then save and boot the game. This is necessary because Wii Sports Resort requires that you go through a tutorial video regarding the use of the Wii Motion Plus etc. This takes about 3 minutes and onces it's through your Wii will go back to the main system menu. After that just go to your USB Loader again, turn off the "Alt Dot" option or change it back to "main.dot" (depending on which loader you're using) just make sure it's no longer on "player.dol". Then save the settings and boot the game.

    All of these instructions have worked flawlessly for me using CFG USB Loader on a 4.3u red Wii.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •