Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Error #002 Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crysteal Bearers

  1. #1
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Error #002 Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crysteal Bearers

    Hi,
    I have a 4.2E softmodded wii and have burned the NTSC-U version of Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers to a DVD-R. I have tried various backup launchers including wiigators, wiigators with 002 fix, neoGamma 8 and 9 aswell as Gecko OS, all of which either show the blue error #002 screen, a blank green screen, or fail to show anything at all. I do know that the .iso is fine as I tested it in the Dophin emulator, and the disc is okay since it can recognise the game ID. And yes I do force PAL60 or force PAL480i according to the launcher, so that isn't a factor contributing to the problem.

    No other tutorial for previous games with this problem have worked such as need for speed or hitman. Is there anyone that knows how to make this specific game work WITHOUT having to patch the iso and re-burn it?

    Thanks.

  2. #2
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Please can somebody reply to this thread with an insight to what to do I've been waiting to play this game for three days now.

  3. #3
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 710 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    isn't pal 50 the way to go?
    what kind of cIOS did you install?

    no need to patch something on this game, eccept a error 002 fix, sometimes the cIOS does it and/or your loader has a setting for that
    ah also maybe a hint, had problems with ntsc games, switch to english language in loader settings for the game

    don't you have a usb drive or sd card flying around?
    could try some other loaders too
    i like Wiiflow Installation/setup

    <--suggestions helped? press Thanks

  4. #4
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I installed some hermes cIOS's when I was softmodding my wii from a 4.2 guide to restore the Trucha bug otherwise Disc loaders wouldn't boot. I'll try altering the settings in my loader to see if it works, but if it doesn't I don't really know what IOS or cIOS's to install on my system and what is safe to do. I'll post if the game works or not.

  5. #5
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm now using 576i mode and I changed my loader setting to PAL50 and English (even though that is the console default) and as I expected it made no difference since PAL50 is to do with display and English is just the language I want the game to be in by default. Although you are right some of my cIOS's may have something to do with the game not booting properly, I think you only understand half of what you are saying.

  6. #6
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 710 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    so it wasn't a guide from this site?
    you could ran over this guide Softmod ANY Wii
    or using the 4.2 guide which you find in the recommended tuts section.
    if follow them step by step it is safe for your wii
    do a little reading to get used to cIOS like 249 from waninkoko or the 222/223 cIOS from hermes as you mentioned

    <--suggestions helped? press Thanks

  7. #7
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 710 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by silent_kun View Post
    I'm now using 576i mode and I changed my loader setting to PAL50 and English (even though that is the console default) and as I expected it made no difference since PAL50 is to do with display and English is just the language I want the game to be in by default. Although you are right some of my cIOS's may have something to do with the game not booting properly, I think you only understand half of what you are saying.
    sometimes not all languages come with the iso of the game you donwload, making it impossible to load the game which you said is NTSC(usa), english should be present though.
    ya i don't know what screen you have thats right, sry for me its 50 as i am on an old blackbox, was just a thought when the others don't work.
    maybe you should first get to know your modding, stating, "installed some hermes"

    <--suggestions helped? press Thanks

  8. #8
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I was partially following a guide on this website for the main installation but all of the cIOS stuff I got from [Guide] Amarokz Softmod Wii 4.2 Guide v1.0 - GBAtemp.net
    There's a .pdf file for download on that link that gives you step-by-step instructions on how to softmod a 4.2 wii and also provides an array of cIOS's.
    Last edited by silent_kun; 08-19-2010 at 05:58 AM.

  9. #9
    New Member silent_kun's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by vinatec View Post
    sometimes not all languages come with the iso of the game you donwload, making it impossible to load the game which you said is NTSC(usa), english should be present though.
    ya i don't know what screen you have thats right, sry for me its 50 as i am on an old blackbox, was just a thought when the others don't work.
    maybe you should first get to know your modding, stating, "installed some hermes"
    Pfft.. I know what an IOS and cIOS is, how am I supposed to remember every file I installed when I did it about 6 months ago? At least I remembered the author of some of the 10+ cIOS's I installed. And why would I have to change the language setting to english when all NTSC-U games are in english (a few are also in Spanish). I'm not new to the scene, I know mostly PAL games have Multi-5 but I also never care because I only use English.

  10. #10
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 710 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    just wanted to mention a point that not on all E wiis the default loading language is also english.
    so then there is no reason to get some newer versions of your cIOS as you can handle everything, game works great with cIOS 249 r20 forced to PAL i use wiiflow for everything

    good luck anyways

    <--suggestions helped? press Thanks

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •