Results 1 to 10 of 10

Thread: Mario Party 8

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Mario Party 8

    Hello, I just recently hacked my wii and I encountered some problems when trying to play Mario Party 8. I'm on v4.1 and used DogEggs' tutorial to hack my wii, so I have all the IOS provided in that tut. Whenever I try to play Mario Party 8 through USB Loader GX, it goes to a black screen which I assume is a missing IOS problem. I tried to figure what IOS I was missing using IOSPatcher which told me it used IOS9, but it's not there when I load the game in wiiScrubber. I still installed IOS9 anyways to see if it worked but it didn't. I'm not sure what to do now to make this game work. Any help would be greatly appreciated!
    Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    It could be a bad download I would get another copy and give it a go. A game that old shouldn't be an ios issue for you if your on 3.4 or anything higher.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried a different .iso, but it still didn't work. Do you have any other suggestions?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Lifted View Post
    I tried a different .iso, but it still didn't work. Do you have any other suggestions?
    Try changing the IOS to 249 using IOS patcher it worked for me

  5. #5
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Game works fine for me. No ISO patching is required. Check to make sure you have the IOS it needs. Works for me with cIOS38 Rev 17... Loading it with IOS249 in Configurable USB Loader v 51 or above. Default settings.
    Damn I suck!!!!

  6. #6
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,511
    Thanks
    1,859
    Thanked 4,333 Times in 3,634 Posts
    Blog Entries
    5
    Same here via Neo Gamma on a 4.1U unit that had Dogegg's 3.1-4.1 any Wii softmod done to it. The kids love this stuff...

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    17
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I`m having problem with loading Mario Party 8. My Wii is 4.3E and i am using Configurable USB Loader version 65. All i get is a black screen. Do i have to update my IOS???

  8. #8
    Junior Member
    All-Around OK Guy
    namyarb3's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    348
    Thanks
    143
    Thanked 68 Times in 52 Posts
    Quote Originally Posted by b@ne View Post
    I`m having problem with loading Mario Party 8. My Wii is 4.3E and i am using Configurable USB Loader version 65. All i get is a black screen. Do i have to update my IOS???
    Dug up an old thread, here!!
    You shouldn't have to do anything to get the game to work. Your ios are good. Try re-ripping the game to your hard drive, may have been a bad rip. Also, make sure the game is from your region. That may be the problem...

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    17
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by namyarb3 View Post
    Dug up an old thread, here!!
    You shouldn't have to do anything to get the game to work. Your ios are good. Try re-ripping the game to your hard drive, may have been a bad rip. Also, make sure the game is from your region. That may be the problem...
    Yeah i know it`s an old tread, but i just "got" Mario Party 8. It works now. I had to force NTSC the game.

  10. #10
    Junior Member
    All-Around OK Guy
    namyarb3's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    348
    Thanks
    143
    Thanked 68 Times in 52 Posts
    Yeah. Out of region games can sometimes be a bit screwy. Glad you got it figured out. Btw, next time you 'get' a game, shoot for your region. It'll make things a bit easier!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •