Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Animal Crossing problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Animal Crossing problem

    After I load the game, check the time, and hit let's go or whatever, the loading screen comes up and sits there. I'm playing from a previous game save, if that causes matters. Any suggestions?

  2. #2
    New Member robbobnbill's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    135
    Thanks
    8
    Thanked 21 Times in 20 Posts
    are you disc or usb loading? i had this problem with usb
    A word to the wise ain't necessary ... it's the stupid ones that need the advice - Bill Cosby

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    USB. I shouldve mentioned that lol. It doesn't freeze, it just stays at the loading screen

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok it's not just AC. The same thing happened in Twilight Princess.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Quote Originally Posted by CrashLove37 View Post
    Ok it's not just AC. The same thing happened in Twilight Princess.
    did you happen to install the games to USB HDD from backup discs that you made previously? I know there may be issues if you patch the ISO's to IOS249 then burn them to disc, and then install to USB HDD.

    You may want to try deleting the previous game save or move it to SD and create a new games save to see if this correct the problem.
    Last edited by Stomp_442; 05-03-2010 at 08:49 PM.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    They're downloaded iso's that were scrubbed and work according to the commentsI got AC to play. I walked around a bit and went in my house, moved some furniture and when I left the house, I got the infinite loading screen. I didn't have a previous Zelda game save either.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Could it be the iso's? Those 2 games are the only ones that give me trouble. I run them on ULGX on ISO 249. I tried 250 with Animal Crossing and got the same results. I ran NSMBW and TvC:UAS on 249 and 250 respectively and had no load screen problems (although NSMBW freezes occasionally)

    Also, is it normal to get a "Error: (something magic)" when loading games? I either get that and it works, or a black screen and it doesn't work depending on which IOS I run it on.
    Last edited by CrashLove37; 05-04-2010 at 12:50 AM.

  8. #8
    New Member robbobnbill's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    135
    Thanks
    8
    Thanked 21 Times in 20 Posts
    try reloading the games to the drive, i had massive problems with loading games to my drive and ones that previously worked stopped working , in the end i had to re format my hdd as FAT32, also delete any covers you have downloaded and re-download them that can cause problems

    fyi: my animal crossing did exactly what yours is doing, at the same point, my iso was fine as am happily playing the same one with no probs
    A word to the wise ain't necessary ... it's the stupid ones that need the advice - Bill Cosby

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    East Bay
    Posts
    58
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok I deleted the iso from my computer, but I can move it from the HDD to the PC with WBFS Manager right? Reloading it and deleting the covers might work? I don't think it's the HDD because, like I said, the other 2 iso load and run fine, but I really don't know much about all this lol.

  10. #10
    New Member robbobnbill's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    135
    Thanks
    8
    Thanked 21 Times in 20 Posts
    yes you can copy the game back to the pc you just fire up WBFS Manager and extract the .iso, then add the game back and see how you go, when i had this problem i found that people get these problems for many different reasons but one of the most common theorys was badly downloaded covers, why i have no idea, this wasnt the issue for me but some people just manually add covers to their SD Cards rather than do it via the loader. i also found that using WBFS Manager gave me more problems so i changed to Wii Game Manager
    A word to the wise ain't necessary ... it's the stupid ones that need the advice - Bill Cosby

  11. 1 User Says Thank You robbobnbill For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •