Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Loaded 2 ISO games onto the HDD but when played screen is black/white+scribbly?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Loaded 2 ISO games onto the HDD but when played screen is black/white+scribbly?

    I tried playing New Super Mario Bros and Wii Sports but the screen is just black white+scribbly like the image is all scrambled and keeps going up and down(hard to explain) I looked at the stickied thread on top but couldn't find an answer for the scribbly/streaming down factor. Anyone help? I used WBFS to add the games. Thanks in advance!

  2. #2
    Junior Member Mekee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    849
    Thanks
    93
    Thanked 163 Times in 146 Posts
    Quote Originally Posted by Inspireazn View Post
    I tried playing New Super Mario Bros and Wii Sports but the screen is just black white+scribbly like the image is all scrambled and keeps going up and down(hard to explain) I looked at the stickied thread on top but couldn't find an answer for the scribbly/streaming down factor. Anyone help? I used WBFS to add the games. Thanks in advance!
    what loader are you using?
    what region is your wii?
    go to the loader ..auto force video
    it happens when the game and wii don't match
    NTSC wii-PAL game or vise versa, will give u the white moving picture of the game

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy

    Quote Originally Posted by Mekee View Post
    what loader are you using?
    what region is your wii?
    go to the loader ..auto force video
    it happens when the game and wii don't match
    NTSC wii-PAL game or vise versa, will give u the white moving picture of the game
    I'm using USBloader? My wii is the US version so it's NTSC? I went to force NTSC and it went to a black screen, I went to force PAL50? and got the black and white screen, just tried PAL60 and still white/black bouncy screen

    So if I download PAL games as opposed to NTSC, I have to force it everytime?

    edit: just tried it out and blows i'm dumbfounded :/
    Last edited by Inspireazn; 03-25-2010 at 02:13 PM.

  4. #4
    Junior Member Mekee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    849
    Thanks
    93
    Thanked 163 Times in 146 Posts
    Quote Originally Posted by Inspireazn View Post
    I'm using USBloader? My wii is the US version so it's NTSC? I went to force NTSC and it went to a black screen, I went to force PAL50? and got the black and white screen, didn't try PAL60 yet though...

    So if I download PAL games as opposed to NTSC, I have to force it everytime?

    brb i'm going to try it out.
    you wii's NTSC, assuming the games you have are PAL, if you dont have auto force, use force ntsc, on your loader option,
    VIDTV patch put on or yes, country str on or yes,


    hope that works

  5. 2 Users Say Thank You to Mekee For This Useful Post


  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks man, i'm gonna try it out right now

  7. #6
    Junior Member Mekee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    849
    Thanks
    93
    Thanked 163 Times in 146 Posts
    I'm guessing you got it going?
    if you did have fun

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    it didn't work. everytime i go to force ntsc it always goes to a black screen. i turned on vidtv,vid patch, and country fix but it still didn't work.. *cries*

  9. #8
    Junior Member Mekee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    849
    Thanks
    93
    Thanked 163 Times in 146 Posts
    Last edited by Mekee; 03-25-2010 at 02:54 PM.

  10. #9
    Junior Member Mekee's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    ON, Canada
    Posts
    849
    Thanks
    93
    Thanked 163 Times in 146 Posts
    update your loader-update your cios,
    cios rev 17 and hermes v4 or v5,
    search the furom for the guides on how to install them if you're not sure
    *NSMB needs updated loader, for you to play it
    [GUIDE] New Super Mario Bros
    Last edited by Mekee; 03-25-2010 at 03:20 PM.

  11. 1 User Says Thank You Mekee For This Useful Post


  12. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm using Configurable USB Loader. Hm...I'll look around/play with it for awhile. Thanks for all you've done so far

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •