Results 1 to 4 of 4

Thread: Black Screen NES wads

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Black Screen NES wads

    I just finished modding a Wii that started at 3.4 and is now on 4.1 using the Dogegg's guide.
    Everything is working great as far as playing backed up games, however I tried installing Super Mario Bros using the Wad Manager and I get a black screen. The odd thing is that if you hit the home button, the regular "Wii Menu/Reset" screen comes up.
    Any ideas on what I can do to get these oldschool games to work?

  2. #2
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,151 Times in 1,065 Posts
    try installing ios53 /55/38. but most cases it is out of region or broken wad (be careful with them)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    105
    Thanks
    2
    Thanked 16 Times in 13 Posts
    I can STRONGLY recommend Snes9x GX (SNES emulator, may be able to play NES games) - or FCEUGC, a NES emulator for Wii that i HAVE NOT TESTED! But the point is, play the ROMS directly via an emulator - instead of packing the ROM into a WAD-file and open it from the system menu (risk of brick, black screen, etc), plus it takes the memory of the Wii, and ROMS loaded directly from SD is way smaller, meaning room for more

    Just my input.. Good luck!
    - Did I help you? Then thank my post!
    - My help is voluntarily, be nice!
    - My advice MAY help, and it MAY brick your Wii. I do my best, but the risk is yours!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks, I will try that.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •