Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Updated IOS Skyward Sword no longer works

  1. #11
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Okay it appears to be running fine of CFG loader, so it I guess it's a problem with r1198 of USB Loader GX. I really like the Dios Mios support that the r1198 offers, I wonder what's causing the issue with Skyward Sword.

    I'm running it off of a Fat32 partition. I don't know if that is making a difference for USB Loader GX. I used to run it of wbfs partition, but I got rid of that partition. Should I try reinstalling r1198?

    Update:

    I installed CIOS 223 5.1 and Skyward Sword now loads but then goes to black screen when it transitions to a new sceen.
    Last edited by Jax; 08-10-2012 at 08:02 PM. Reason: Merged Posts.

  2. 1 User Says Thank You Norman Wakefield For This Useful Post


  3. #12
    Jax
    Jax is online now
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,655
    Thanks
    3,217
    Thanked 1,334 Times in 1,111 Posts
    Quote Originally Posted by Norman Wakefield View Post
    Okay it appears to be running fine of CFG loader, so it I guess it's a problem with r1198 of USB Loader GX. I really like the Dios Mios support that the r1198 offers, I wonder what's causing the issue with Skyward Sword.

    I'm running it off of a Fat32 partition. I don't know if that is making a difference for USB Loader GX. I used to run it of wbfs partition, but I got rid of that partition. Should I try reinstalling r1198?

    Update:

    I installed CIOS 223 5.1 and Skyward Sword now loads but then goes to black screen when it transitions to a new sceen.
    Try re-installing that loader or update that loader to the new ones, look to the Dios Mios Guide and it will have the link to it.

  4. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  5. #13
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Thought I'd follow up with the fact that I reinstalled all the programs and was still having an issue, and then removed my SD Card and the problem went away. I'll reformat my SD Card and see if it works after that, but it is working perfectly so far with it out.

  6. 1 User Says Thank You Norman Wakefield For This Useful Post


  7. #14
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Thought I'd give an update on this whole situation to let you know what I've found. If I follow the softmod any wii guide, and do a fresh install of USB Loader GX 3.0 (current official release) Skyward Sword works without any problem. However if I install Dios Mios and update USB Loader to rev 1198 or above to get gamecube support, then Skyward Sword, almost never makes it past the wiimote calibration screens and when it does it freezes indefinitely on the first screen transition once the game starts, forcing me to manually shut down the Wii.

    Again if I rerun the soft mod packages which remove Dios Mios and I install the official release of USB Loader GX, Skyward Sword works again no problem. Another bit of info is that rev 1198 or higher still seem to work with Skyward Sword until I install Dios Mios support. Not sure why Dios Mios would lead to this issue with Skyward Sword, but I've also noticed that it occurs occasionally in the middle of some other wii games as well. Again I only have these problems when Dios Mios is installed.

    Thanks.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •