Results 1 to 9 of 9

Thread: 001 Error Mario Kart Wii

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    001 Error Mario Kart Wii

    Hi

    I softmodded my wii. I wanted to play Mario Kart Wii but i get the 001 error. I already tried to solve it with the error index here one wiihacks, but it don't work...
    I hope someone can help me out. I guess something is wrong with my cIOS?


    here is my syscheck:

    Spoiler




    Can somebody please help me out?
    Thanks in advance.

    Jourinho


    EDIT:
    I'm using configurable USB loader, the latest version.
    Last edited by Jourinho; 05-22-2012 at 02:25 PM.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    39
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I'm not sure if I should start my own thread or not but I have the same issue.
    It's this same exact problem, I also tried the recommended fixs for the error 001 but it still didn't work.
    I checked the common problem games and there is no fix for it in there either.

    Mine is a Black 4.3E

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    North of the 49th
    Posts
    562
    Thanks
    17
    Thanked 114 Times in 109 Posts
    I have had mario cart Wii running with no problems forever.

    Jourinho,

    you could update the cIOS you have some on v6 and v7, v8 is the latest.

    both of you,

    are they disc you are trying to run. retail will be fine, backup with a black Wii is a no go. if your Wii's were purchased in the last 2-2.5 years you will not be able to play from backup disc USB loading only.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    39
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have cIOS v6 installed, and its on a USB thumb drive.

    I don't have a external HDD but my other games I all copied the disc in ISO format to my laptop then used the Wii back up manager to transfer them to a couple of 8GB USB thumb drives I have, then just swap the games around when I need them with the ISO files I kept on my laptop hard drive.

    I'm not sure when it was purchased as I bought it 2nd hand but it come with Wii Sports Resort and a motion plus controller (that works fine).

    My other backed up games seem to work fine so its just Mario Kart, I'll try copying the ISO from the disk again.

    Thanks for the reply Slimer.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Slimercanada View Post
    I have had mario cart Wii running with no problems forever.

    Jourinho,

    you could update the cIOS you have some on v6 and v7, v8 is the latest.

    both of you,

    are they disc you are trying to run. retail will be fine, backup with a black Wii is a no go. if your Wii's were purchased in the last 2-2.5 years you will not be able to play from backup disc USB loading only.

    Thanks for your answer. I'll try updating the cIOS.
    I am using a USB loader. Am I posting in a wrong section?


    I'll keep you guys posted (i'll have to wait to update until next week).

    many Thanks
    Jourinho

  6. #6
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    39
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I updated to v8, it still didn't work.
    I hope you have better luck Jourinho.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by 2DIE View Post
    I updated to v8, it still didn't work.
    I hope you have better luck Jourinho.
    Hmm...I'll try to update next week.

    I never have issues with other games. I wonder what's that strange about mario Kart?

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    North of the 49th
    Posts
    562
    Thanks
    17
    Thanked 114 Times in 109 Posts
    try forcing the region. in the loader game settings menu.

    all else fails there is the old method of using wii scrubber and modifying the ISO.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I had the same problem in USB loader but can run the game in WiiFlow

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •