Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Which cIOS to use for Mario Party 9? (black screening)

  1. #1
    New Member Shneur's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Blighty
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Which cIOS to use for Mario Party 9? (black screening)

    First off I'm new here so hey guys

    I'm having an issue with Mario Party 9 using CFG USB Loader v70.

    Every time I load the game it gives me a black screen. I suspected it to be an cIOS issue so I Googled around and looked on this forum for which cIOS to use. I came across this link but it isn't working for me. http://www.wiihacks.com/recommended-...s-use-run.html

    I've tried a multitude of different cIOSes including hermes 222/223/224 Waninkoko (various revisions. I can't remember them all) and d2x, all using various bases and revisions so far to no avail.

    I've also tried re-dumping the game from my original, which hasn't worked. Oh and let me know if you need a report of all the current cIOSes I have installed right now, even though they don't work with the game anyway.

    If you can shed any light on this problem I'd greatly appreciate it.

    Thanks in advance,

    Shneur

  2. #2
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,944
    Thanks
    977
    Thanked 1,702 Times in 1,315 Posts
    Blog Entries
    4
    Yeah, post a syscheck-->http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...tem-check.html
    so we can take a look what's installed on your wii. Use syscheck 2.0.1 beta17.

    Also, have you tried a different loader? Like USB Loader GX, or Wiiflow?



  3. #3
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,168
    Thanks
    307
    Thanked 9,560 Times in 2,969 Posts
    Blog Entries
    15
    Probably not your cios, that game probably runs on all of those cios. Change the language setting in the loader to system or disc, try to force your video, try a new iso dump.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  4. #4
    New Member Shneur's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Blighty
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi, thanks for the reply guys.

    bmarlo: Yeah, I tried both of those loaders.

    mauifrog: I tried all the options there, including 'country fix' 'video patch' and forcing regions to no avail. also,
    I've also tried re-dumping the game from my original
    Syscheck below.

    Spoiler

    Last edited by Shneur; 04-07-2012 at 10:09 AM.

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,064
    Thanks
    827
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    update your cios with the softmod any wii guide linked in my signature, then use 249 to run the game. You should have no problems after that. Not sure how you ended up with a cios with an 80 base????

  6. #6
    New Member Shneur's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Blighty
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The cIOS I have in 249 is the one I use to run Monster Hunter 3, I need that one or it won't work. The one in 247 is specific to MW3, or again it won't work, and 248 I use to run everything else which works just fine. I figured base 80 was a more recent version, there wasn't that much documentation on which to use, other than this -->OUTSIDE LINK REMOVED I've also tried base 56 and 57 as specified here but they don't work either for MP9.
    Last edited by skellinator; 04-07-2012 at 10:28 AM.

  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,064
    Thanks
    827
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Follow the guide or not, your call. That game should run well on a properly modded wii.

  8. #8
    New Member Shneur's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Blighty
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi guys, sorry I didn't reply sooner, ended up going to hospital with my asthma

    I've decided not to follow the guide because it appears to modify a lot of the lower number IOSes which I've heard can brick your wii, not through the guide being flawed or anything but in case you lose power, which happens a lot where I live, and I'm not prepared to take the risk just to play MP9 from a hard drive when I already own a copy on disk lol.

    Anyway thanks for your help guys, appreciated

    - Shneur

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi i got proberly the same problem.
    i.m using 4.3 softmode PAL
    update al my cios with modmii
    after i put mario party 9 on my hdd i launch it with cfg v70 249
    i try every ios. i try it with a ntsc and pal version.
    both versions give me a black screen after i puss start at the usb loader. i try different setting force ntsc
    nothing is working. what do i do wrong?

  10. #10
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,168
    Thanks
    307
    Thanked 9,560 Times in 2,969 Posts
    Blog Entries
    15
    Quote Originally Posted by hilgeholt View Post
    hi i got proberly the same problem.
    i.m using 4.3 softmode PAL
    update al my cios with modmii
    after i put mario party 9 on my hdd i launch it with cfg v70 249
    i try every ios. i try it with a ntsc and pal version.
    both versions give me a black screen after i puss start at the usb loader. i try different setting force ntsc
    nothing is working. what do i do wrong?
    It works fine for me on cios249 base56 d2x v7. With cfg v70 via default options. Your iso is probably bad.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •