Page 53 of 55 FirstFirst ... 3435152535455 LastLast
Results 521 to 530 of 544

Thread: [Guide] Super Mario Galaxy 2

  1. #521
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,394 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by fortysix View Post
    didn't work with imgburn at 1x speed
    you might need to run a system check and make sure you have IOS56 v5405.

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  2. #522
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Ugh

    I get the "unable to read disk" error, and I just need some clarifications on the solution provided.

    When I open WIIISORenamer, it shows open iso, save iso, old gamename, and new gamename.

    Just to clarify, I'm supposed to open my smg2 iso, input RB4E01 into new gamename, and click save?

    I'm asking because I don't see any GameID box or SB4E01 anywhere.

  3. #523
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by UnbelievablyFail View Post
    I get the "unable to read disk" error, and I just need some clarifications on the solution provided.

    When I open WIIISORenamer, it shows open iso, save iso, old gamename, and new gamename.

    Just to clarify, I'm supposed to open my smg2 iso, input RB4E01 into new gamename, and click save?

    I'm asking because I don't see any GameID box or SB4E01 anywhere.

    I have the same problem. Can anyone help?

  4. #524
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by UnbelievablyFail View Post
    I get the "unable to read disk" error, and I just need some clarifications on the solution provided.

    When I open WIIISORenamer, it shows open iso, save iso, old gamename, and new gamename.

    Just to clarify, I'm supposed to open my smg2 iso, input RB4E01 into new gamename, and click save?

    I'm asking because I don't see any GameID box or SB4E01 anywhere.


    I had the same issue and than realized that the WiiISOrenamer that I downloaded was v2. You will need to download v3 which actually has a GameID field. the link in Post #1 is v2 thats why u don't see the gameid field.

    found here: WIIISORenamerv3.exe

    Renaming the GameID from SB4E01 to RB4E01 and setting the Error 002 fix to Yes in USBloadergx fixed the black screen issue for me finally!!!

  5. 1 User Says Thank You CyberFunk For This Useful Post


  6. #525
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by CyberFunk View Post
    I had the same issue and than realized that the WiiISOrenamer that I downloaded was v2. You will need to download v3 which actually has a GameID field. the link in Post #1 is v2 thats why u don't see the gameid field.

    found here: WIIISORenamerv3.exe

    Renaming the GameID from SB4E01 to RB4E01 and setting the Error 002 fix to Yes in USBloadergx fixed the black screen issue for me finally!!!

    Thank you so much for this but it says that my old ID is SB4P01

  7. #526
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    super mario galaxy 2 freezes

    Hello eveyrone, I have softmodded my wii. using the hack any wii guide here 4.2 and below.

    I have super mario galaxy 2 on backup and for some odd reason it freezes on the save selection screen with the 3 plants as soon as it boots up.

    I tried searching around the forum for an answer

    even this guy experiences a similar problem
    http://www.wiihacks.com/wiihacks-new...on-screen.html

    The guide at the beginning of this thread does not directly cover the 3 save plants freeze.

    Any help would be appreciated thank you.

  8. #527
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    posting in the hard mods sections as this was the game specific guide. I thought this was the guide that the mod referred to in the thread I linked in my previous post. I appologise If I missed something.

  9. #528
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Controls stop responding in third world, final boss. My mod CFG ok?

    When I get to the end of the level where Yoshi has to spit bullets through the glass domes, there are purple electric fellas, lots of destructible statues of bowser jr, and the background is a huge planet below (a la the last stage of sonic 2 on genesis), I get to the large robot driven by bowser jr, and when the short cut scene ends I lose control of the wiimotes PERMANENTLY. Mario just runs to the right or left or whichever direction I press first until all my lives are gone, then when I continue I have to start the level over again but the wiimotes respond again. I've tried not moving and I die anyway, tried pressing other buttons first but as soon as I press any direction, even if its 10 second later, the problem happens, and tried different IOS settings to a certain extent. But I fear I just don't understand the IOS switching fixes, because I used a step-by-step guide that had everything with it to mod my wii (newest menu version, 4.3b?, modded with Lego Batman). Metroid Trilogy, Boom Blox Bash Party, and a couple other games don't boot properly either, but I actually started liking SMG2 after hating Mario 64 and every 3d Mario since, so I'd like to fix this problem, y'know? It gets through quite a bit before this problem arises...

    So any ideas?

  10. #529
    New Member SuperSlayer's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    26
    Thanks
    13
    Thanked 6 Times in 3 Posts

    No luck with any method to get back working again, black screen black screen black

    Evening all,

    I've gone through every hoop and hurdle in this thread to get SMG2 to work, and I have made no headway whatsoever (except changing the ios to 222, then the wiimote 'dings', but still black screen). Earlier my kids got ahold of the Wii goodies, then all of a sudden the game stopped working. Before I went going and making changes to the Wii (thinking I know what I'm doing), I posted a syscheck to verify all was so far so good (http://www.wiihacks.com/wiihacks-new...tml#post615615) Happily, it appears ok to a Wiihacks staff member, so on I go.

    I'm using a MauiFrog softmod (previously a 4.3U softmod 1yr ago) UPDATE that makes my menu a 4.1, so far so good. Homebrew, Priiloader, MMM and USBLoader Gx 2.3 are working. All games are working but SMG2 and Wii sports (& resort, ...that's another thread).

    What I've done to now...
    1. Posted a syscheck in the proper place to ask if it's ok..it is.
    2. Re- Formatted my external 160gb Sata Wd HD and reinstalled the game(s). All games again worked minus the 2 aforementioned.
    3. I've confirmed that the needed ios's were installed (seen in syscheck).
    4. Followed the Black screen guide here (http://www.wiihacks.com/game-playing...tml#post369062) and all installed without issue.

    DOP-Mii Report:

    Spoiler


    I hope I've not missed anything, I've done the anti thing, the rename thing (not that I needed it) and have pressed up up down down left right left right B A start to no avail.

    SMG2 had worked perfectly before the softmod upgrade, so I'm touching base, Asking, if there is something else I can do, should try, or otherwise. That MauiFrog thread is huge and awesome!...that'll be my last resort.

    Thank you in advance WiiHacks.

    Edit: updated syscheck 2.1.0 beta14

    Spoiler

    Last edited by SuperSlayer; 11-26-2011 at 03:54 PM. Reason: Added updated syscheck 2.1.0 b14

  11. #530
    New Member SuperSlayer's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    26
    Thanks
    13
    Thanked 6 Times in 3 Posts
    Ok, some I did another process of elimination test and installed WiiFlow (very nice btw) and experienced the same results. I was able to play many games, but again, SMG2 did a black screen. I did however notice (been a while since I actually played the Wii) that when selecting a game, it's intro music would play. This did not happen with SMG2. I'm attempting to make another copy of the game from my disk (hope it reads and burns well) just in case it's the game,...but I doubt it. Also, when installing WiiFlow, I opted to stick in the Hermes 222 and perhaps tangle with that.

    Hope this is helping anyone reading, it should come over as easily as it sounds.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •