Results 1 to 5 of 5

Thread: Sensor bar or wii remote problem??

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    19
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Sensor bar or wii remote problem??

    ok this is weird ... i have softmodded my 4.2E wii to play games off my USB HDD ...all the games were running fine until today when after a long time (maybe 1st time since i softmodded my wii) i inserted the Wii Sports disc and started Bowling.. i noticed that Mii does not follow my arm movement!... if i dont press and hold B it does nothing while im moving my arm like crazy! then after pressing and holding B, it goes to the line n throws the ball without me even moving my arm !... no spin nothing.. then i tried Wii golf... now it does not even swing no matter what i do ... other than that the sensor bar and the remote seem to work fine when i browse wii menu here n there ... i want to know what could be the prob ??.. is it something to do with the sensor bar or remote ??... i have fully charged batteries working fine ... i created a Mii on the Mii channel and it asked me to press 1+2 to connect the remote ... does that got to do something with this ?... or any other probs ?... plz help !

    P.S. 1 more thing i noticed when i quit playing Ashes cricket 2009, the cursor hand was upside down!.. when i moved the remote up the cursor went down n vice versa ... then i restarted wii n it was ok !.. any ideas ??
    UPDATE: i have just launched USB Loader GX n now i see the cursor upside down again and the theme is no longer available which i downloaded for Loader and all the 3D game covers r gone .. this all happened after i downloaded a save game file for Ashes cricket 2009 on the SD card n moved it to the wii memory !... now the truck is always turning to left no matter what i do in the Excite Truck game ... it was running fine yesterday ... any solutions plz !

    UPDATE: ok now i have noticed 1 more thing.. whenever i take the SD card out of my wii, the USB LOADER GX settings juz go back to default as were when i first launched it ... n when i insert the SD card again n restart Loader, i get all the settings back with loader theme and game covers but the pointer still shows upside down !... i have deleted the ashes cricket 2009 save game file and the game itself but still its the same .... should i go for re-softmodding from scratch again ? *CONFUSED*
    Last edited by splash104; 03-31-2010 at 10:07 PM.

  2. #2
    New Member Randomguy408's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    California
    Posts
    56
    Thanks
    22
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Lol sounds like that ashes cricket 2009 save game file f up your wii.I think it corrupted your other files in the sd card.I dont think u need to re hack your wii just maybe get a copy of all the files u had in your sd card b4 u put the ashes cricket 2009 save game file in.Redownload whatever u had in sd card b4 i guess and see if that fixes it.If that dont work wait for one of the experts here to help.Im still kinda newbie here myself lol.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    19
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    But are the files really needed on the SD card even after cmpleting the mod?? ...

  4. #4
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    So, you posted your problem thread, received one reply, post another question, and then decided several hours later to repost your problem in the Forum Issues and Bugs area? Make sure to read the site rules and guidelines whiile you are in the Reading Room and pay attention to the Forum and Sub-Forum labels and descriptions.

  5. #5
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    Posting just for clarity here. The download of even a corrupted Ashes Cricket file would not have affected the WiiMote-Sensor bar interaction-a hardware based sensor relationship. After exchanging some PMs with splash-the problem was due to a faulty WiiMote. Thread closed.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •