Results 1 to 4 of 4

Thread: Tales of Graces with d2pro 1.7 chip

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Tales of Graces with d2pro 1.7 chip

    First and foremost my hardware specs:

    System: Wii NTSC US
    Serial: Lu57498436-2
    Model: RVL-001(US)
    Modchip: D2PRO with 1.7 firmware

    Issue: Playing the game "Tales of Graces" (J-reigon), the update seems to have went "OK" because I see the logo and all. Upon pressing start the game shifts to a black screen and everything seems to have froze. I am still able to use my Wii however. Its just Tales of Graces it seems.

    both are backups.

    Before anyone screams "OMG you install wrong reigon noob" let me Backtrack a few weeks.

    Prior to this game, I installed Tales of Symphonia 2 Knight of Ratatosk(also J-ntsc), the Wii updated is working fine and it is still working fine after I installed Tales of Graces. I was kinda expecting that since Tales of symphonia 2 worked it should apply to Tales of graces as well.

    Current situation: Tales of Symphonia 2 still runs, but somehow Tales of Graces doesn't even though the logo and picture shows, choosing start puts me to a black screen and hangs there.

    Another difference I notice is even though the picture and logo shows in the menu, when I hover the pointer over the Tales of Graces subtitle is blank. Such is not the case for Tales of symphonia 2 however.

    And if anyone is wondering if my wii is semi-bricked, well only my settings. But because I am playing a second J-RPG on this, I don't think unbricking is necessary.

    Is there a specific way to run this game?

    BTW The tales of symphonia I have is a japanese version, I couldn't bare the dubs but thats another story.
    Last edited by sezen_atacan; 12-30-2009 at 10:20 AM.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I have the same issue!

    Hi,

    I have the same problem! After disc update, my Wii is bricked and I can't access settings.

    Also, the game DOESN'T run. I've tried all the best DVD+Rs in the market and still black screen. I have the Cyclowiz V2 modchip with the latest firmware v3.6.

    Any suggestions would be GREATLY appreciated.

    Thanks~

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Run NSMB (preferably) or Endless Ocean 2 (you'll lose foreign region capability) from your own region to fix the semi-brick.

    You'll also get up to date IOS that should fix black screen.

    It's DVD-R not DVD+R ok.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  4. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    Run NSMB (preferably) or Endless Ocean 2 (you'll lose foreign region capability) from your own region to fix the semi-brick.

    You'll also get up to date IOS that should fix black screen.

    It's DVD-R not DVD+R ok.
    You are the man. It fixed the brick!!

    However, after running the latest update, I still cannot ran either the NSMB or Tales of Graces. So you are saying Wii has better compatibility with The -Rs than the +Rs? I always thought the +Rs are better quality....

    Thanks man.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •