Results 1 to 7 of 7

Thread: snes emulator on wii 4.1 softmod, problems!!!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    snes emulator on wii 4.1 softmod, problems!!!

    hey peeps now iv'e been all over the net and forums trying to install the snes emulator on my wii, iv'e got the snesx9xg emulator and put it on the root of my sd card, but when i put it in the wii and go to wad files i go into roms under snesx9xg emulator it's empty!!!. so iv'e try'd opening the sd card thou wii menu screen and it always hangs/freezes. how do i install the emulator as when i down load it the file comes up with open with realplayer??? any ideas , many thanks
    Last edited by supersticky; 09-28-2010 at 04:16 AM. Reason: edited LAW

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    There should be 2 folders. One on the root of your sd and one in the apps forlder with the boot.dol in it. I have a guide on emulators in our emulator section of the site if you can't get it.

  3. 1 User Says Thank You junkmail For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok im getting somewhere iv'e been told to download the IOS58-64 installer, now when asked (would i like to install IOS58) it says (please wait, initializing network...) i have not got the internet, well i have but thou a wireless hotspot and the wii wont connect to it iv'e try'd!! ok so after about 5 minutes the installer say's (error unable to initialize network error#-116 !!! . im running IOS:36, any ideas many thanks

  5. #4
    Member
    Retired WiiHacks Staff
    Darkcide666's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Upstate NY
    Posts
    3,719
    Thanks
    560
    Thanked 924 Times in 666 Posts
    I don't get it? First are you trying to install the emulator as a channel or are you trying to install it so you can launch from the homebrew channel or a forwarder?

    P.S. You should edit you first post to remove where you got your roms from so you don't get the thread locked or us in trouble.
    Last edited by Darkcide666; 09-22-2010 at 06:18 AM.

  6. 1 User Says Thank You Darkcide666 For This Useful Post


  7. #5
    New Member Baatobaat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    152
    Thanks
    8
    Thanked 32 Times in 31 Posts
    just do what junkmail said, it sounds like you dont have the program in ur APPS folder
    if u do, you can just run it from homebrew

    no need to mess with IOS until youve tried that
    press THANKS , it brightens my day


    -- 4.3E,Drivekey,rev20b,hermes v5 using:CFGUSBLoader,Uloader,WIIMC,Snes9xGX,FCEUltra GX,Wii64,ScummVM,Opera,HBC,HBB : USB : 1TB FAT Partition

  8. 1 User Says Thank You Baatobaat For This Useful Post


  9. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    YEAH all done thanks peeps i dropped the apps folder into the wrong file, working a treat now thanks all !!!!!!

  10. #7
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Dr. House @ Wiihacks
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,752
    Thanks
    1,900
    Thanked 4,403 Times in 3,692 Posts
    Blog Entries
    5
    Filed thread (ie moved to Emulators section) and closed --- glad you got it sorted!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •