Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: SNES9X,VBAGX,FCEGX issues

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation SNES9X,VBAGX,FCEGX issues

    ok this one's hard to explain,when I access* one of the 3 emu's in the title the roms only sometimes work but the rest of the time I get taken back to the SD root and when I try to reaccess the games there not there, instead is eather 1 file with a giberish name or alot of files with giberish names and I have to reset wii just to get to the games again,plus the save files wont work half the time plz someone help me

  2. #2
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Sounds like a compatibility issue with your SD card. Make sure you're using a ScanDisk 2GB or less. If your using a different brand or a larger card I know it may work for some things and not others or works sometimes but trust me get a ScanDisk 2GB or less and it should take care of your issues.
    Last edited by streamlinehd; 09-17-2010 at 06:34 AM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by streamlinehd View Post
    Sounds like a compatibility issue with your SD card. Make sure you're using a ScanDisk 2GB or less. If your using a different brand or a larger card I know it may work for some things and not others or works sometimes but trust me get a ScanDisk 2GB or less and it should take care of your issues.
    that's what Im using and I don't think it's a compatibility issue

  4. #4
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    If that's what you're using then reformat the card as fat32 and reload everything back on. Do not reformat as wbfs or ntfs. Format as fat32 only.
    Last edited by streamlinehd; 09-17-2010 at 06:42 AM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by streamlinehd View Post
    If that's what you're using then reformat the card as fat32 and reload everything back on. Do not reformat as wbfs or ntfs. Format as fat32 only.
    that might be the problem I tryed reformating it yeasterday but I left it as FAT I'm gonna try it now....and it's gonna take forever

  6. #6
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by shadshaddo View Post
    that might be the problem I tryed reformating it yeasterday but I left it as FAT I'm gonna try it now....and it's gonna take forever
    It shouldn't take long to reformat a 2GB SD card. Transferring all the data might take a little while though. Let me know the outcome.
    Last edited by streamlinehd; 09-17-2010 at 06:52 AM.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  7. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by streamlinehd View Post
    It shouldn't take long to reformat a 2GB SD card. Transferring all the data might take a little while though. Let me know the outcome.
    sigh...it didn't work

  8. #8
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    It has to be an issue with your SD card. I would try using a different one and see what happens.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


  9. #9
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    now it keeps taking me back to the root of the sd

  10. #10
    Junior Member streamlinehd's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    East Coast, USA
    Posts
    1,369
    Thanks
    114
    Thanked 557 Times in 377 Posts
    Blog Entries
    3
    Navigate to the folder with your roms for that emulator.
    Cogita ante salis
    If you're happy with the help I provided, don't forget to hit my thanks button


Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •