Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 25

Thread: Genesis Plus GX USB HDD Issue

  1. #11
    New Member leapingpossum's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by ringwurm1984 View Post
    hi, i had this problem too while i was setting up partitions on my 1 tb seagate. which i did just by using the storage manager on win 7. i was like u i had all othe emulators loading from usb but sega. the only way i was able to get it to work was having the fat32 partition as the first one on the hdd. i think its because all the others will search the drive but the genplus just searches the first partition. anyway hope this helps
    I think my FAT partition IS the first one.

    It shows up in Windows first (drive letters) and it was also the first portion that I partitioned.

  2. 1 User Says Thank You leapingpossum For This Useful Post


  3. #12
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    is it fat or fat32? cuz only fat32works with genplus an it doesnt matter what letter it is does it show up as the first ACTIVE partition. if so try taken the genplus folder with ur roms. saves. and cheat folders off ur sd card.

  4. #13
    New Member leapingpossum's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    Posts
    37
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by ringwurm1984 View Post
    is it fat or fat32? cuz only fat32works with genplus an it doesnt matter what letter it is does it show up as the first ACTIVE partition. if so try taken the genplus folder with ur roms. saves. and cheat folders off ur sd card.
    I appreciate you trying to help me but either English isn't your first language or you're a younger member..

    Can you please use proper and complete sentences? It seems like you know what you're talking about but I'm having trouble understanding.

  5. #14
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by leapingpossum View Post
    I appreciate you trying to help me but either English isn't your first language or you're a younger member..

    Can you please use proper and complete sentences? It seems like you know what you're talking about but I'm having trouble understanding.
    What!? Im 26 years old. Husband and Father. Im trying to give you a hand, while im at work on my break via my cellphone. So, soooorrrryy i didn't take the time to speak in "proper and complete sentences". Anyone with the mental capacity to dabble in modifying their wii would be able to understand the info. i supplied. So either you're not that capable or you want someone to hold your hand. If so, i'm sorry i just don't have the time. I'm working from memory so if what i have said doesn't work for you sorry. But to the best of my knowledge. First set up your hdd (hard disk drive i.e your external harddrive) with a Fat32 (File Allocation Table 32) partition. Not Fat12, Fat16, exFat ... etc. Genplus only works with Fat32 thats the way it was originally coded. All the other emulators will work with Fat32 as well. It needs to be set as the FIRST partition and set as the Active, Primary partition. How you do that is based on your computer operating system and/or the progam you use. Place the Genplus folder with your roms, cheats, and saves on it. Remove the same folder from your SD (Secure Digital) card but leave the genplus boot.dol in the genplus folder in your apps folder. There thats it. Hope it works if not im sorry but i'll spend my time helping other users.

  6. 1 User Says Thank You ringwurm1984 For This Useful Post


  7. #15
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    33
    Thanks
    14
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I had this trouble the other day, I ended up moving my roms onto my sdcard. The gg/SMS emulator is also the same. Hopefully an update will fix this problem soon.

  8. #16
    Junior Member spajdr's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Czech Republic, Ostrava
    Posts
    52
    Thanks
    2
    Thanked 20 Times in 15 Posts
    theres newer version 1.3.2+
    maybe it fixes the problem?

    Genesis Plus GX/Zero 1.3.2+
    What's new?

    - Selection for the "Loading device" in the system option (SD, USB, DVD and user selection - to load the device automatically after starting the application)
    - Right Font Alignment for the Game List
    - New Menu Structure
    - New Button Mapping (B is always returning to the previous menu;
    add X Button (Classic and GameCube Controller) in the Game List for switching to the previous folder)
    - Intro and Credits Screen added to the main menu
    - some code rewrite

    Genesis Plus GX 1.3.2 - TehSkeen.com
    Your softmod needs!
    Softmod 4.1 http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html
    Softmod 4.2 http://www.wiihacks.com/recommended-...y-4-2-wii.html
    Wii USB Devices Compatibility List http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.p...atibility_List
    Owner of Nintendo Wii Black 4.1E (softmodded)

  9. #17
    Junior Member mekainz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Thanks for all help, i will make that in my WD elements 1TB.

  10. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 1 Post
    Quote Originally Posted by spajdr View Post
    theres newer version 1.3.2+
    maybe it fixes the problem?

    Genesis Plus GX/Zero 1.3.2+
    What's new?

    - Selection for the "Loading device" in the system option (SD, USB, DVD and user selection - to load the device automatically after starting the application)
    - Right Font Alignment for the Game List
    - New Menu Structure
    - New Button Mapping (B is always returning to the previous menu;
    add X Button (Classic and GameCube Controller) in the Game List for switching to the previous folder)
    - Intro and Credits Screen added to the main menu
    - some code rewrite

    Genesis Plus GX 1.3.2 - TehSkeen.com
    This is the version I am using and the problem is still there.

  11. #19
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey guys, I had the same problem with one HDD and none with the other and I have the solution. If you have some type of partitioning program you have to set that partition as active and it will fix your problem. Hope this helps.

  12. #20
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    8
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I remember grabbing a newer version off of tehskeen but his website is down. I could set up a link but I don't quite know how at the moment. is there a newer version than the one made in december 2009?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •