Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Wii Music not working with Wasabi

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    27
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii Music not working with Wasabi

    Hi guys I have recently modded my wii with a wasabi and V5 wii clip. Most games work well except animal crossing and wii music. I have burned 3 or 4 versions of each on different discs at different speeds but I was wondering if there was a firmware issue that means these do not play.

    I do not know what firmware I have, if someone thinks this might be the issue could you tell me how to find this out?

    Thanks
    David

  2. #2
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    27
    Thanks
    9
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by tikigod19 View Post
    Hi guys I have recently modded my wii with a wasabi and V5 wii clip. Most games work well except animal crossing and wii music. I have burned 3 or 4 versions of each on different discs at different speeds but I was wondering if there was a firmware issue that means these do not play.

    I do not know what firmware I have, if someone thinks this might be the issue could you tell me how to find this out?

    Thanks
    David
    Hi David, please give me some more info, i have the same chip and clip as you, and when i burn some games like Wii music, it either boots up then i get a unable to read disk read your user manual blah blah blah, or i can play the game for a certain time then i get a black screen with the same error message, it happens on a few other games too, i use Imgburn and iging Verbatim -r disk burned at 4x and when having problems 1x.

    i know for sure the Wii is ok because off all the older games there are no issues, it seems like the last 2 weeks all downloads and burning games are having problems ( is this due to the new 3.4 out ) ??

  4. #4
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    read the link, i mentioned some fix's and what the issue is which simply is, the update contains something youre missing

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    27
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks victorinox, very helpful link.
    So it seems I need 3.2 instead of either 3.1 or 3.3.
    One rather stupid question... how do i tell what firmware I actually have?! I dont even know if the firmware applies to the console or the mod chip.
    Thanks...

  6. #6
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    wii > settings upper right

    x.x with a letter for your region

    3.1 or 3.3 or 3.2 are all fine it makes no difference if u dont play out of region, and its to console you have to put in a updater to make the chip updated which could also be the issue, but from experence most nintendo games contain the updates that are needed to play

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    27
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    oh... in that case i'm none the wiser as to why a couple of games are not able to be read?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    27
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    has anyone else had this problem? Do they know how to get animal crossing and wii music working with the wasabi?

  9. #9
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    did u read my faq... i devoted a whole thing to how to get Animal crossing to work
    i posted it in my faq, but heres a simple topic
    http://www.wiihacks.com/wii-hacks/70...r-002-fix.html

    like i keep saying, YOURE MISSING SOMETHING, its like im talking to a wall, search for what is missing because the update on the disc has it i repeat for the 4th time in this topic THERE IS A UPDATE UNIQUE TO THE DISC WHICH IS NEEDED TO RUN, THESE UPDATES APPEAR MOSTLY ON NINTENDO ONLY GAMES!

  10. #10
    Junior Member bailamos010's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Rotterdam, the Netherlands
    Posts
    19
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Dear posters.

    This time--I missed something too-- missed an ios.
    Got it fixed easily by just reading and then : inserting the missing ios , you know what : AC worked. so keep trying ,

    But why are some of you not reading ???, there is given a solution; are you B.... ? ( sorry ).

    The forum will get dirty when some of you ( The minority ! -i hope. ) will keep posting like this: Over and over again the same questions, It's very hard for users that are willing to read, discuss etc etc. ( The majority ! I believe )

    So listen, read to the Admiral and or other Mod's & Posters with solutions.
    Cheers
    Carpediem & If it's to Hot stay out of the Kitchen

    Still loving my Wii -setup- : -Wasabi v.3 ( conf 1.4 )- ver 3.1 E & HBC - i always BB, Wiu 1.1 & WUM

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •