Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem with playing burn wii games. Please help

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Problem with playing burn wii games. Please help

    Hi everyone.
    My wii is a U.S.A. region console and it has a wiikey modchip. I have a problem burning my wii games. I think I am doing something wrong because when I put my burned wii game, the wii reads and it is working but when I actually try to start the game (press start) there is a blank (black) screen. Nothing shows and I think nothing will show because I left my wii on after there was nothing but a blank screen hoping something will happen for some time but nothing did. If you are wondering where I downloaded the game from it is from www.wiiiso.com/ using utorrent. Also the game I downloaded is actually a JAP game called Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen EX. Everyone that commented about the download said it worked perfectly for them, so the torrent probably works. Also I used a program called regionfrii which changes the region code of a wii game, so I changed the region code from JAP to U.S.A. So there shouldn't be a problem with the region code.

    Extra information that might/probably will help.
    Thanks to someone I am not mentioning my wii has the new Offical Nintendo Wii update the one that "said" can delete any back up files if your wii has any modifications. But my wii can read and play the burned games that came with my wiikey purphase perfectly and the guy that installed my wiikey said the wiikey modchip has good stealth to "hide" it from these updates.
    When I opened and extracted the file to .iso after it finished downloading using utorrent I was then seeding and still uploading. So i wasn't finished uploading when i opened the file, extracted it to .iso and burned it. Not sure if uploading is important or affects anything.
    By the way Naruto Shippuuden Gekitou Ninja Taisen EX. wasn't the only wii game I burned that didn't work, i just used that as an example.

    Well that’s all I know. I sorry if the thread was too long, I just wanted to add as much detail I could to help you experienced wii users find out what I’m doing wrong. If anyone know what is wrong please respond. I really appreciate it. I have been trying to figure this out for weeks. Thank you.
    Last edited by Wiifan; 07-09-2008 at 08:00 PM.

  2. #2
    Inactive *********
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    jebise101's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    425
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 7 Posts
    this has to do with your media and the speeds you are burning with. try burnning with slower speeds like 4x and use imgburn. You should also switch your media to verbatim -R

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I burned the .iso file using imgburn (image/file to disc, the option on the top left corner), the disc I used was a Sony 16x 4.7GB DVD-R (the .iso file was 4.37 gb), and the speed was 4x. I hope that helps.

  4. #4
    Inactive *********
    *UNDERSTAFFED*ONLY MK Contestants & ***** Supporters can PM MODS
    jebise101's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    425
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 7 Posts
    try a different media like verbatim

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Are you sure the media is the problem because I read in another thread that the Sony DVD-R 16X works.

    Did NOT Work:
    Imation DVD-R 16X (burned at 2-4x)
    Dynex DVD-R 16X (burned at 1-6x)
    Verbatim DVD-RW 8X (burned at 1-8x)

    Did Work:
    FujiFilm DVD-R 16X (burned at 1-8x)
    Sony DVD-R 16X (burned at 1-8x)

    http://www.wiihacks.com/dumping-burn...king-mdia.html
    The forth reply.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm using some Playo dvd-r 8x that I've had for a while. So far, so good, burning at 1x through ImgBurn.
    (sure its slow, but it seems to work )

    I agree that its more than likely your burn speed or media

  7. #7
    Admin / Super Mod ModderMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    GVR
    Posts
    8,841
    Thanks
    758
    Thanked 1,418 Times in 328 Posts
    Blog Entries
    15

    early laser death or wii drive motor death causes

    Quote Originally Posted by Black993 View Post
    I'm using some Playo dvd-r 8x that I've had for a while. So far, so good, burning at 1x through ImgBurn.
    (sure its slow, but it seems to work )

    I agree that its more than likely your burn speed or media

    FYI

    Playo along with some other brands (memorex, maxcell, fuji, tdk, sony are not really recommended for game playing....

    They will cause early laser death or wii drive motor death...sooner than later

    Wiihacks Super Mod / Admin

  8. #8
    Junior Member DjDavidmChicago's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Chicago
    Posts
    75
    Thanks
    0
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Us Hello this may help!

    Always use verbatim -R's. You may need to use neo gamma loader! This loader works good with ios 38 rev 13 but works A+++ with iso 249 rev 14 with USB capatibility!! You are also able to configure the loader to fix error 002 and a few other fixes and also launch from USB!! USE Neo gamma!! Should work fine!! The black screen or blue screen will not mess your system up!!! It is just annoying!! Reset and Retry!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •