Results 1 to 5 of 5

Thread: SSBB subspace mission crash

  1. #1
    Junior Member archon44's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    20
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    SSBB subspace mission crash

    After beating Kirby in adventure mode in subspace emmisionary (the first battle), the game crashes and an error screen appears telling me to eject and restart. I've played multiplayer fine for ages now, but I can't get the subspace mission to work.

    Using an iso burnt to a Verbatim DVD-DL. The iso is 8,511,160,320 bytes, and I used the layer break suggested in the stickied DVD burning guide. I am running 4.1 and using NeoGamma to try and load it.

    Anyone have any ideas why this might be happening/how I can fix it??

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've been reading around, after having the same problem, and think I have an answer. It is probably the fact that it is burnt to a DVD-R DL disc, where it should be burnt to a DVD+R DL disc, since the -R cannot set Layer Breaks, iirc.

    I used the Verbatim DVD-R DL discs too. Just waiting on another +R to come in.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having the same problem after trying to run a backup through USB Loader. Multiplayer plays fine but as soon as I try to do the solo mode whether I choose Mario or Kirby I get the green screen saying to restart and eject.

    I've tried backing up the game several times from the original game and cant get it to work.

    Works fine from the CD but just not from the backup through USB

  4. #4
    Junior Member archon44's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    20
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Shanus09 View Post
    I've been reading around, after having the same problem, and think I have an answer. It is probably the fact that it is burnt to a DVD-R DL disc, where it should be burnt to a DVD+R DL disc, since the -R cannot set Layer Breaks, iirc.

    I used the Verbatim DVD-R DL discs too. Just waiting on another +R to come in.
    hahaha couldn't wait. went out and bought some +R DL discs, will update when its done


    UPDATE: Okay, kinda wish I had waited, because burning at 2.4x using +R DL discs did NOT fix the problem. Anyone out there got a solution?
    Last edited by archon44; 10-16-2009 at 01:50 AM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Melbourne Victoria, Currently Trapped in France
    Posts
    17
    Thanks
    5
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I had exactly the same problem yesterday and fixed it!

    Even though I already had 222 installed I followed this guide again http://www.wiihacks.com/wii-custom-s...os-v4-out.html and everything kicked in to gear.

    Run ssbb using IOS222 or 223
    Be sure to turn off deflicker and run the game in 60hz (if pal) if your game crashes when playing as mario.
    Last edited by korn_avyrn; 10-19-2009 at 03:58 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •