Results 1 to 6 of 6

Thread: Another brawl issue. Need ideas on getting it working...

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Another brawl issue. Need ideas on getting it working...

    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.

  2. 1 User Says Thank You KeroKai For This Useful Post


  3. #2
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    It's fine. I managed to look up some more information and managed to get it working through another method. Thanks. This thread can be locked/deleted.

  4. 1 User Says Thank You KeroKai For This Useful Post


  5. #3
    Junior Member brianaudio's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    philippines
    Posts
    92
    Thanks
    8
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Quote Originally Posted by KeroKai View Post
    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.
    try using DVD-r instead of + R.

    don

  6. 1 User Says Thank You brianaudio For This Useful Post


  7. #4
    yum
    yum is offline
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i'm having the same problem now. whad did you find to fix the problem?

  8. #5
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Quote Originally Posted by KeroKai View Post
    Recently I updated my Wii to 4.1J and found out that scrubbed versions of brawl don't work with firmware past 3.2. Since then I tried looking for a way of getting the game working again without needing to downgrade my firmware. Gave up on that idea after a while...

    Instead I bought some DVD+R DL and downloaded the 8.1gb versions (PAL-Wii-Wiierd) to be precise and started burning with imgburn on 2.4x with Layer Breaks at 2084960.

    As far as I know, I've done what's been recommended by people here. Yet the game just gives me a blank screen when I press "start" on the menu. I've had a few occasions where it's basically given me a japanese message telling me to switch off the Wii. I'm assuming that's the same error as the english eject screen.

    I don't get it though. I can see the DVD being read, the title screen shows up but when I try to open it. Nothing. What could I be doing wrong? Is it a region problem or something? But I tried loading with Wii backup launcher and it still has the same problem. Unless of course I didn't actually burn brawl as a backup DVD.
    If you are using Waninkokos cIOS38rev14 you need to go back to using cIOS38rev13a as rev14 breaks dual layer support

  9. #6
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    or you can run ssbb with hermes 222/223, thats what im using from USB loader, and it works fine.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •