Results 1 to 7 of 7

Thread: having a problem with Metroid Prime trilogy (half green screen)

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    having a problem with Metroid Prime trilogy (half green screen)

    i downloaded a torrent of the version of metroid prime trilogy with just metroid prime 1 & 2, and i try to load it but when i try and start the game, half of the screen turns green. I tried to look for some solutions but due to the fact that a friend hacked my wii for me, im not really sure what to do to fix it. Can someone explain it to me please in easy to understand details? (i dont wanna sound like an a**hole, but i just wanna play the game)

    btw, i have wii backup launcher gamma 0.3 if it means anything... thanks in advance

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post
    Same problem here, using Waninkoko's 4.1(U), rev 14, same ISO with just MP1 and 2, read that patching the ISO to use IOS249 would fix the problem...can anyone confirm?

    Same problem with neogamma and backuplauncher gamma

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have this problem too

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post
    This worked for me:

    http://www.wiihacks.com/software-bac...logy-work.html

    Although I found that you don't need the Wii Scrubber, in the settings just set it to boot .DOL from DVD, and then you pick the corresponding DOL file to boot directly whichever MP you want to play, bypassing the trilogy menu and automatically booting the game you picked.

  5. 3 Users Say Thank You to ryuuzaakii77 For This Useful Post


  6. #5
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,662
    Thanks
    295
    Thanked 3,898 Times in 988 Posts
    Blog Entries
    47
    Are you two using the alternate .dol method in NeoGamma R7? Gamma is outdated and you should use Neogamma R6 or R7, follow the easy way of my guide but since you dont have part three:
    http://www.wiihacks.com/software-bac...logy-work.html

  7. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the answers

    I took my .dol from ftpii

    then i renamed and i moved to neogamma folder
    then worked

  9. #7
    Junior Member aznemo777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Francisco
    Posts
    143
    Thanks
    24
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    anyone have an idea how to fix the problem for people who use modchips?
    my disc wont load at all and the logo for the disc is a GC one which is odd

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •