Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Some games wont load

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Some games wont load

    Just bought a softmodded wii but tryed some new stuff on it and when booting screen flashs green then just hangs on the black screen also wii remote goes of.
    Any ideas as to what it might b???

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sounds like an 002 error. When using a softmodded wii it's important to keep it updated if you want to hum along with all the new releases. Yours probably has an older release of the disc loader you are using. You should be able to install a newer one via HBC or Wad manager. Check around your Wii menu to see what version of loader you are using and then compare with the new releases in the softmod directory of the forum.

  3. #3
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    What exactly did you do? what games fail?

  4. #4
    Junior Member Mr.Ja's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    H-town
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i have a wii 3.3 and i put a gx loader on there, but anytime i pick the channel and it flashes gx loader as if its about to start, but it goes back to the wii menu. any ideas on how i can get this right?

  5. #5
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    do you have cios249rev14? if no, do this

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well the ones that dont work are kart racer and ashes cricket dont even load to the wii remote splash screen but yet ive had tigar woods 10 working,unsure to wad version but tryed a usb loader install so might have don something wrong.
    Any advice would b great as my last wii was chipped and never had any probs with games loading.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,692
    Thanks
    254
    Thanked 396 Times in 369 Posts
    gaz12
    What ' soft loader(s)' are being used ?
    tried several ?
    get the latest cios_rev14 installed ?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry got no idea as was bought already done any way to find out and any links to the best ones and how to install.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just had a look about on the wii and im running 3.2E with bckup launcher 0.3 gamma,ios 249.

    Unsure what all that means so any help would b great.

  10. #10
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    you need to install cios249rev14. find the installer and the wad here. place all contents in SD card. Run the "cIOS38_rev14-Installer " with homebrew channel and select ios249 and SD cards then proceed... thats it

    if you want also Neogamma r7 which is latest backup launcher, search the forums
    Last edited by messie; 09-01-2009 at 08:38 AM.

  11. 1 User Says Thank You messie For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •