Results 1 to 5 of 5

Thread: Loading Problems...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Loading Problems...

    Okay, I just decided to get into burning Wii games about 2 weeks ago, so I'm rather n00bish about the whole thing still. So this might be a really stupid question, but I can't find an answer anywhere for the life of me...

    The first game I burned was Wario Land Shake It, which burned and loaded perfectly into NeoGamma. However, the next game I tried to do, Sonic Unleashed, encountered a problem.

    When I try loading it, no error messages occur at all. It loads the game like any other, stating the technical name of the game, stating what settings are up, then starts it. The only problem, when it loads the game after all the technical boot up stuff, the screen goes completely black. I thought it was just a bad dump or something, so I found another game, Line Rider 2, and burned that. Does the exact same thing! States the tech name, then starts running it, which is just a black screen.

    What exactly is happening?! I'm using DVD-R's to burn, I am patching all the ISO's to 249, which is the setting my wii installed to, and NeoGamma is obviously working, since it loaded Wario Land. Please help!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    :/

    Anybody?

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,650
    Thanks
    295
    Thanked 3,893 Times in 985 Posts
    Blog Entries
    47
    You do not need to patch all the games you burn only the ones that use IOS9, IOSPatcher would point that out. But what system menu are you using? (3.2u, 4.0u etc) Are burning at low speeds such as 2x? What kind of DVD-Rs are you using? Verbatims are the recommended.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Using good quality DVD-R's, not the crappy brand.
    Wii System Menu 4.1 I believe, or whatever is the most recent.
    I'm burning at 4x, since that has been recommended to me as the best speed.
    Using imgburner to burn
    But yeah, up to now, I've been patching the IOS to 249 :/

  5. #5
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,650
    Thanks
    295
    Thanked 3,893 Times in 985 Posts
    Blog Entries
    47
    Ok try using WiiGators Backup Loader v0.3 Gamma because according to this capability list:
    Backup Launcher v3 - WikiTemp

    It should work perfectly.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •