Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Won't Work After Reinstalling

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Won't Work After Reinstalling

    I've been backing up my games using USB Loader and they've worked fine but I only keep one game at a time on my flash drive and I transfer the other game iso's to my external hard drive. For the first time I reinstalled a game to my flash drive that I took off so I could put another game on my flash drive. I tried to play it again on USB Loader but when I clicked on it to boot the game it just stayed on a black screen. When I burnt the game iso's to a DVD the same thing happened.

    Why isn't it playing the games after I reinstall them? Is there a way that I can fix this?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Right off the bat, black screen probable cause is you may be missing a need IOS.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Stomp_442 View Post
    Right off the bat, black screen probable cause is you may be missing a need IOS.
    Is it a cIOS that I'm missing or a regular IOS? I already have IOS249 which I thought is what I need to play backup game.

    Like I said, right after I backup the game to the USB Loader I'm able to play the game but if I take off the game and copy the game's ISO back to the flash drive from the computer then the black screen is all that shows up.

    I'm pretty sure it's something I can fix (with the help of you guys) since you guys have no problem playing backed up games.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Are you pulgging your flash drive back into the correct USB port?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Stomp_442 View Post
    Are you pulgging your flash drive back into the correct USB port?
    I'm plugging the flash drive into the left USB slot on the Wii.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Quote Originally Posted by Shadow21 View Post
    I'm plugging the flash drive into the left USB slot on the Wii.
    So, you play a game from flash drive on initial dump, then you put on your computer and later reinstall it to flash drive. But when you go to play it thru usb loader again you get a black screen? hmm, it should work if it worked before.

    Did you try playing it thru NeoGamma?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Stomp_442 View Post
    So, you play a game from flash drive on initial dump, then you put on your computer and later reinstall it to flash drive. But when you go to play it thru usb loader again you get a black screen? hmm, it should work if it worked before.
    Exactly

    Did you try playing it thru NeoGamma?
    Yes, I played it through NeoGamma and USB loader and it worked the first time I installed it but not the second time I reinstalled it from my computer.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Are you using WBFS manager to reinstall the ISO to your flash drive?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Stomp_442 View Post
    Are you using WBFS manager to reinstall the ISO to your flash drive?
    Yeah I am.

    The weird thing is is that when I use NeoGamma and USB Loader it shows that the game is on the flash drive but when I click for it to boot the game the black screen is all I get.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    That's odd because you were playing the image from your flash drive on initial dump. I'm all out of guesses on this one. Any time I tried to play from a flash drive, it worked. Is it all games or just a select few that wont work?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •