Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 55

Thread: Ghostbusters NTSC wiichip blackscreen

  1. #21
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Quote Originally Posted by bobbycreek05 View Post
    do me a favor and install from .wad
    ios38
    ios53
    ios55
    cuz thats exactly what i did and my game loads right from the disk channel. i also have a modchip.
    im running rev 10 right now
    Ok ok ok, I think I am getting close to running via the disk here thanks to you bobbycreak05. I posted a similar question on another thread to you.

    Are you saying I need these IOS installed to run games straight from DVD with my modcip wiikey2?

    I am still a little confused on a few things... (I have been answer them as I find them)

    What is the difference of IOS and CIOS?
    ok found answer here: http://www.wiihacks.com/general-home...scription.html
    I get it now simply ios "nintendo" cios "custom"


    Where do I get the proper IOS above?
    ok here you go: http://www.wiihacks.com/homebrew-dow...tml#post101603

    Why do I need to install all of them? Still looking to understand this part? Does a wii store multiple nintendo ios? I would figure that like any other software the newer on would contain the older one????

    How do you install them? Do I do a network or wad install and do the wads go on the root or in the wad folder?
    see here as well: http://www.wiihacks.com/homebrew-dow...tml#post101603
    I cannot wait to here the answers today, I think this might be it..

    regards,
    stimpy2300
    Last edited by stimpy2300; 06-25-2009 at 10:48 AM.

  2. 1 User Says Thank You stimpy2300 For This Useful Post


  3. #22
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by stimpy2300 View Post
    Ok ok ok, I think I am getting close to running via the disk here thanks to you bobbycreak05. I posted a similar question on another thread to you. I am confused on a few things...

    What is the difference of IOS and CIOS?
    ok found answer here: http://www.wiihacks.com/general-home...scription.html
    I get it now simply ios "nintendo" cios "custom"


    Where do I get the proper IOS above?

    Why do I need to install all of them?

    How do you install them? Do I do a network or wad install and do the wads go on the root or in the wad folder?

    I cannot wait to here the answers today, I think this might be it..

    regards,
    stimpy2300
    hey buddy...this will be very easy. do you have wad manager? i can email you or send you the ios's in yahoo messenger if you have it. all you do is put them in the wad folder and then run wad manager and install them that way. lmk

  4. #23
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Quote Originally Posted by bobbycreek05 View Post
    hey buddy...this will be very easy. do you have wad manager? i can email you or send you the ios's in yahoo messenger if you have it. all you do is put them in the wad folder and then run wad manager and install them that way. lmk
    Bobbycreek05,

    got it. And I got them download and will move them over tonight. Thanks!

    But here is my BIG question to you. Are you saying that i need these to be installed so that my wiichip 2 will work properly (ie boot directly from the dvd)??? This is the question I have not be able to get answered. I cannot understand why some games would not work with my wiichip 2. I believe it has to do with the 002 protection. And I believe (hope) your saying these iso correct this?


    Ok that worked. installed the 3 ios and all is working from directly from DVD!

    Thanks Bobbycreek05!
    Last edited by stimpy2300; 06-26-2009 at 04:12 AM.

  5. #24
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by joinx View Post
    coolsnoopy u just install the ios and it worked or u did somethings else also like neogamma etc..?
    I upgraded to 3.2U. (following the tutorial from here)
    I installed cios rev13a
    I installed all the ios that bobby listed and I was able to load in the game directly from DVD.
    Before i just had a black screen when i start the game.

  6. #25
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by c00lsnoopy View Post
    I upgraded to 3.2U. (following the tutorial from here)
    I installed cios rev13a
    I installed all the ios that bobby listed and I was able to load in the game directly from DVD.
    Before i just had a black screen when i start the game.
    glad you got it working. it was the ios installs that allowed it. ill list my trials below so other people seeing this will see that installing thos ios's do fix the issue

    was already on 3.2 u didnt work
    was on rev 13 didnt work
    went down to rev 12 did work
    installed ios38, ios53, and ios55 WORKED!!!

    now works on rev 12 and 13a and b with those ios's installed

  7. #26
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    Cool

    Quote Originally Posted by bobbycreek05 View Post
    glad you got it working. it was the ios installs that allowed it. ill list my trials below so other people seeing this will see that installing thos ios's do fix the issue

    was already on 3.2 u didnt work
    was on rev 13 didnt work
    went down to rev 12 did work
    installed ios38, ios53, and ios55 WORKED!!!

    now works on rev 12 and 13a and b with those ios's installed
    Bobbycreek05, I can't thank you enough.

    loaded the 3 ios and all is well with the wii! I can now direct boot games again...


  8. #27
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by stimpy2300 View Post
    Bobbycreek05, I can't thank you enough.

    loaded the 3 ios and all is well with the wii! I can now direct boot games again...

    you are most welcome...ur only one of the couple who has taken my advice...the rest of the poor saps are going through hell using different loaders and still having issues. some people just wont learn lol

  9. #28
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    169
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    one last questions before i try also...i have hack my wii..mochip with zelda hack..so usually i load games with gecko os...so after installing that wad manager...it will b a new channel...then how should i load the dvd games then?...still from gecko or from that new channel?

  10. #29
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    169
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by stimpy2300 View Post
    Bobbycreek05, I can't thank you enough.

    loaded the 3 ios and all is well with the wii! I can now direct boot games again...

    so finally u succeed..i will try tonite also...just tell me where u got the WAD channel for USA region...
    how u loading the game? from gecko os or disc channel?

  11. #30
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    169
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Hey there stimpy and bobbycreek....
    so i try to install these 3 ios...one of them when i install i got an error ret -oo something..so not all of 3 got install...when i load the game i still get green screen..either from gecko or disc channel...when before installing these ios...i got error message that ios 53 is needed...this was installed successfully on my wii sd slot...but still when i load the game same things...what i'm doing wrong?..plz help!!!

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •