Results 1 to 10 of 10

Thread: New install not working.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    New install not working.

    Hi, I purchaced the drivekey months ago and finally got around to fitting it today.

    Once fitted none of my original games work. When trying to access the config menu by going into the disc channel and pressing eject 3 times, the dvd icon spins a a little while and I get a message "Unable to read the disc error".

    I have confirmed this is fitted ok jtag to front etc, and double checked the dip switches (had to remove a plastic film cover off them 1st) , and the red light comes on.

    Currently i have removed the Drivekey and my original games work again, so no fault on DVD drive.

    The Wii is a couple of year's old and its got system 4.2E on it.

    As i purchaced this a long time ago i can't really go back and ask for a replacement, so is there anything else i can do before throwing this in the bin and getting a new one?

    Thanks

    Mark

  2. #2
    New Member DracUK's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    96
    Thanks
    25
    Thanked 14 Times in 10 Posts
    First of all when you say your ORIGINAL Games dont work I assume you dont mean your original backups do you?
    To access the drivekey menu you have to press eject 3 times at the wii system menu just after you are told to press A. You will then get the Gamecube Disk Icon showing in the disk channel and you click on that with wiimote to set options.
    System menu 4.2 disabled playing IMPORT titles.You may be better softmodding if you cant get the drivekey to work.


    DracUK
    Last edited by DracUK; 12-21-2009 at 01:54 AM.

  3. #3
    Junior Member starvinmarvin's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    18
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by zordon View Post
    Hi, I purchaced the drivekey months ago and finally got around to fitting it today.

    Once fitted none of my original games work. When trying to access the config menu by going into the disc channel and pressing eject 3 times, the dvd icon spins a a little while and I get a message "Unable to read the disc error".

    I have confirmed this is fitted ok jtag to front etc, and double checked the dip switches (had to remove a plastic film cover off them 1st) , and the red light comes on.

    Currently i have removed the Drivekey and my original games work again, so no fault on DVD drive.

    The Wii is a couple of year's old and its got system 4.2E on it.

    As i purchaced this a long time ago i can't really go back and ask for a replacement, so is there anything else i can do before throwing this in the bin and getting a new one?

    Thanks

    Mark
    Mark , I had same issue like wth.... So next day took wii apart again and with it all apart I took out chip (still apart plug all back up with front section attached so can power and eject) every thing work back to normal. Then put Drivekey in ( still all apart but front section) plug all back up , stuck in ripped game worked. hell yea, stuck in normal game worked. Folded up ribbons and put all back to gethier.

    My guess what I did was not have one those big ribbons in the chip or back to dvd drive all way in when you clip it down? LOL Cause I could get to Drivekey setting but just get cant read error when stuck in ripped and normal games

    Ed
    Last edited by starvinmarvin; 12-21-2009 at 04:13 AM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by DracUK View Post
    First of all when you say your ORIGINAL Games dont work I assume you dont mean your original backups do you?
    To access the drivekey menu you have to press eject 3 times at the wii system menu just after you are told to press A. You will then get the Gamecube Disk Icon showing in the disk channel and you click on that with wiimote to set options.
    System menu 4.2 disabled playing IMPORT titles.You may be better softmodding if you cant get the drivekey to work.


    DracUK
    Hi DracUK, by original games i am refering to shop purchaced games, Not backups/copies.

    I did the eject press 3 times once in the disc chanel, i could install the chip again and test from the main screen.

    I could kick myself for doing the system update, just hope that a work around is found. At the moment i dont have any import games so it is not a big issue for now.

    I ended up buying a Wasabi dx last night. however if there is a chance that this is still working i can always sell it on.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by starvinmarvin View Post
    Mark , I had same issue like wth.... So next day took wii apart again and with it all apart I took out chip (still apart plug all back up with front section attached so can power and eject) every thing work back to normal. Then put Drivekey in ( still all apart but front section) plug all back up , stuck in ripped game worked. hell yea, stuck in normal game worked. Folded up ribbons and put all back to gethier.

    My guess what I did was not have one those big ribbons in the chip or back to dvd drive all way in when you clip it down? LOL Cause I could get to Drivekey setting but just get cant read error when stuck in ripped and normal games

    Ed
    Hi Ed,

    Luckly I tested it all before putting it back together, i have removed and refitted the chip a couple of times.

    Im going to give it one more try tonight.

  6. #6
    Junior Member starvinmarvin's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    18
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by zordon View Post
    Hi Ed,

    Luckly I tested it all before putting it back together, i have removed and refitted the chip a couple of times.

    Im going to give it one more try tonight.
    sucks, I am impatient lol so on first try mine did not work like , so tackled it the next day and it worked... now the kids are happier then pig in Sh**

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Just tried again, the only thing i had a felling could be a problem were the dip switches as i was not getting a posative click when setting them. I ended up checking them with a multimeter jsut to prove they were actually set correctly.

    I also tested it again as per DracUK comments and still no joy. Looks like its a dead chip. Suppose it can happen.

    Thanks anyway guys,looks like I will just have to wait until the new one arrives.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Drive Key not working on install

    Quote Originally Posted by DracUK View Post
    First of all when you say your ORIGINAL Games dont work I assume you dont mean your original backups do you?
    To access the drivekey menu you have to press eject 3 times at the wii system menu just after you are told to press A. You will then get the Gamecube Disk Icon showing in the disk channel and you click on that with wiimote to set options.
    System menu 4.2 disabled playing IMPORT titles.You may be better softmodding if you cant get the drivekey to work.


    DracUK
    This exact same thing happened to me, This is what i did,

    1 clean the contacts on the ribon cable that was supplied with chip.

    2 Put ribbon cables back in connectors put the clips down and then press the clips down really hard.

    I dont no wich one of these worked, but i do no that this was the third atempt at geting it to work, and as worked ever since
    Last edited by alanh56; 12-22-2009 at 12:32 AM.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    16
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Just received my new Drivekey (yellow sticker) the other day. It's DOA. No lights on Drivekey, can not enter menu, can not play any type of disc (error has occurred). Its a new wii with a swapped D2B drive and update 3.4u. I have been waiting for the sponser here to get back with me since Friday. Suxs @ss.
    Last edited by Bob Taner; 12-22-2009 at 05:17 AM.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I gave up on the drivekey and fitted a WasabiDX last night and this works great.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •