Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Don't know what the problem is.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Don't know what the problem is.

    Hello,

    I've got a question.

    I've bought a Drivekey a few weeks ago. I've installed it and it's working fine.

    I bought a new game with version 4.1E (i'm from the Netherlands) and updated the Wii with version 4.1E. After updating the Wii reboot and I get a black screen. My television says 'No Video Input'. If there's a game in the Wii the drive spins but nothing happens. Wii controlers blings a few times when turning them on and then goes black. The Wii can now only turn off by removing the plug. The button don't work.

    Can anyone help me? I've seacherd everywhere but I can't figure it out.

    Greets Sven

    ps. sorry for my bad english

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Welcome to the forum

    When you say that you bought a game, I assume it's an original game and not a backup?

    If it is an original game, have you tried playing other original games after installing the DriveKey chip?

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    No games have 4.1 at the moment Sven. If it's one of the new crop of games then it's probably a 3.4 update you've installed.

    I'm assuming that the Wiimote can power on the Wii but not turn it off, am I right?

    Do you have a softmodded as well as hardmodded Wii and have you downgraded your system menu from 4.0 down to 3.2?
    Not really doing much Wii stuff these days.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for responding,

    @ CoNS
    thanks It's a (American) backup. My brother bought it in Europe, but I've downloaded the backup. I've played some original games after installing the Drivekey and it works fine.

    @ Tealc99
    I tough that it was 4.1. No the Wiimote does not go on. the lights blings a few times but nothing happens. I've only got a hardmodded, but still version 4.0 I tough.

    I Tough that the Wii is bricked. Does a new motherboard solve the problem?

    Greets Sven

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,240 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Please do not pull the plug on your wii, if you hold the power button in for 5 seconds or so, the Wii will power down.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Quote Originally Posted by Svennow View Post
    It's a (American) backup. My brother bought it in Europe, but I've downloaded the backup. I've played some original games after installing the Drivekey and it works fine.
    Ok, so your brother has the game as original PAL game, and you downloaded the USA-NTSC version of the same game?

    Does your brother's original game (PAL) work on your Wii, and the backup (USA-NTSC) doesn't?

    Which game is it? You should note that like with other modchips, the DriveKey chip is not 100% compatible with all out-of-region (import) games. Try downloading the PAL version of the same game instead.

    Also, assuming your Wii is not softmodded, make sure that your Wii is updated to System Menu 4.1E (update via internet).

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    My Wii does nothing so I can't try it But thanks. The game called ' My fitness coach: Cardio Workout'.

    It seems to be that my Wii is bricked, because I've updated the Wii with a USA-NTSC update(from the disc). Does a new motherboard solves the problem?

    greets Sven

  8. #8
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    how about bootmii and preloader? do you have them?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    Quote Originally Posted by Svennow View Post
    It seems to be that my Wii is bricked, because I've updated the Wii with a USA-NTSC update(from the disc).
    By default DriveKey is set to block updates from out-of-region game discs in order to prevent it from bricking. So you cannot have bricked your Wii this way unless you have entered the built-in DriveKey config menu and have changed the Update Blocker setting from "Import" (default) to "Off".

    Is your Wii softmodded?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    @ messie,
    I don't have bootmii or preloader.

    @ CoNS
    I haven't change somthing in the build-in menu, and my Wii is not softmodded

    greets Sven

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •