Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: drive key settings

  1. #11
    Junior Member bsmalley23's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Boswell, PA
    Posts
    123
    Thanks
    18
    Thanked 88 Times in 57 Posts
    it seems people like putting their $250 piece of equipment on the line by modding it with stuff they have no idea the purpose of. good grief.
    My Wii System
    GC2-DMS Chipset - Wasabi Dx/Zero
    3.2u Firmware - HB Channel - Bootmii as Boot2
    Cios R14 - Neogamma R8B7

    LG GDR 8163b for backups



    Hit the "Thanks" if im useful.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    reset 3x

    Quote Originally Posted by shaker View Post
    Hi Guys

    I just put a drive key in my wii. It's a D2C2 drive on NTSC.

    It plays the NTSC burned games but won't play the PAL games?

    I can access the drive key menu by pushing eject 3 times but once inside the controller goes dead and I can't get it to connect again.

    Should I try to update it?

    I put another drive key of the same batch in an older wii it plays all the games fine????

    Thanks
    i just installed a drivekey...when i get to the menu screen and press reset, it actually resets...confused
    Last edited by ero_sennin; 08-01-2009 at 09:59 AM. Reason: my apology... wrong button..anyway, i tried eject 3x, i cant get into the drivekey menu, but i was able to play a burned game

  3. #13
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    In the main screen of the Wii system menu, press EJECT three times quickly after eachother, and the disc channel image should change to a gamecube logo.

    I think it only works when you don't have a game inserted in the Wii disc drive.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    hi all,
    i installed my drivekey no problems atall, and my backup games and originals all play, happy days, the one thing i am having trouble with however is loading up the drivekey config menu, i have tried several times, firstly pressing eject 3tims slowly, or quickly in the main menu, and also the same, slowly, or quickly in the disc channel, but even after waiting more than 10 sometimes 20seconds, the drivekey config menu is still not loading, i am assuming its working as i can play my backups, and also the discs are being read. I thought that if there was a problem with the drivekey this would prevent anything being read by the processor seeing as the drivekey sits on the bus between it?

    any ideas?
    thanks guys
    matt

  5. 1 User Says Thank You littlemattwee For This Useful Post


  6. #15
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    The GameCube logo comes up after just a few seconds.

    Hmmm, perhaps you have one of the first DriveKeys from the very first batch, which were called back by the DriveKey team and then sold under a different brand ("Xenowii" IIRC). They don't have the built in config menu and they don't have the update blocker feature, either (very dangerous - you risk blocking your Wii when playing out of region games). They also lack the JTAG update feature, so you should be able to recognize this version of the chip by looking at the chip itself.

  7. #16
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    i thought that after reading some of the previous posts, but my chip came in the sealed bag, with the sticker and also the JTAG cable to attach, seems to be the newer version of the chip as they mine looks the same as the ones on all website sdvertising the drivekey, well there is no noticable cosmetic difference to it, ill email the website just to check

    thanks matt

  8. #17
    Admin / Super Mod ModderMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    GVR
    Posts
    8,841
    Thanks
    758
    Thanked 1,418 Times in 328 Posts
    Blog Entries
    15

    Thumbs up Acessing wii drivekey config menu

    Quote Originally Posted by littlemattwee View Post
    i thought that after reading some of the previous posts, but my chip came in the sealed bag, with the sticker and also the JTAG cable to attach, seems to be the newer version of the chip as they mine looks the same as the ones on all website sdvertising the drivekey, well there is no noticable cosmetic difference to it, ill email the website just to check

    thanks matt

    its just a matter of timing......at times for me 1,2,3 wait 10 secs...Bam!!!
    and then other times.....or could still be at it 20 minutes later, power rebooting..click, click, click...
    can be a pain....
    Last edited by ModderMan; 08-14-2009 at 03:47 PM.

    Wiihacks Super Mod / Admin

  9. #18
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    WII Remote Locks Up in DriveKey Config

    I have the same problem as Shaker had where the wii remote just locks up once the drivekey config screen loads. The remote just flashes all 4 blue lights at the bottom. I updated my wii to v4.1 and no luck. I just bought the DriveKey so it should be the latest version.

    Also, original games play fine, but none of my backup games will play. Just get a black screen with some error message telling me to turn the wii off and on.

    Any idea's?

  10. #19
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    192
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 23 Posts
    The Wii remote does not work in the config menu! You navigate in the menu by using the reset button on the Wii console itself.

    Wrt your backups not playing, it can be anything. Try this with a few games to test: Get a backup .iso with a game of the same region as your Wii (e.g. an NTSC-USA game if you have an NTSC-USA Wii). Make sure it's a full, unscrubbed version of the game. Burn on DVD-R media (use Verbatim if you have any) using IMGBurn at 4x burn speed.

    Since you have updated your Wii to the latest firmware, and assuming that you don't have any softmods installed AND that you have installed the DriveKey chip correctly, all games should work for you now. If not, contact your dealer and ask for an RMA.

  11. #20
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    In reference to the config menu once I have installed my drive key do I need to change some settings in this menu inorder to get the drive key to work. I have tried 5 backups with a error coming up each time. This is my first time modding something and am interesting in learning how to do this properly.

    Thanks in advance

    Quote Originally Posted by CoNS View Post
    The Wii remote does not work in the config menu! You navigate in the menu by using the reset button on the Wii console itself.

    Wrt your backups not playing, it can be anything. Try this with a few games to test: Get a backup .iso with a game of the same region as your Wii (e.g. an NTSC-USA game if you have an NTSC-USA Wii). Make sure it's a full, unscrubbed version of the game. Burn on DVD-R media (use Verbatim if you have any) using IMGBurn at 4x burn speed.

    Since you have updated your Wii to the latest firmware, and assuming that you don't have any softmods installed AND that you have installed the DriveKey chip correctly, all games should work for you now. If not, contact your dealer and ask for an RMA.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •