Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: DriveKey Dead?

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    same problme here.

    It seems to be that many people have the same problem, and DriveKey seems to be aware of that. They posted yesterday the following:


    2009-03-09 >> Sporadic issues relating to original game discs

    Over the last few days, we have been made aware of a problem affecting a small number of DriveKey chips in circulation. This problem only affects DriveKey chips with a W3 diode (next to the LEDs) when installed in a Wii with a silver drive cable. If you are able to play backup game discs but not original game discs, you may be affected. Please contact your point of sale for details on how to proceed and rest assured that the DriveKey team are 100% committed to solving this issue for everyone.

    I have reported the issue, but I hasn't received any answer. I wonder if we are going to receive a replacement chip or if there is going to be an firmware update.

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by jacjac View Post
    It seems to be that many people have the same problem, and DriveKey seems to be aware of that. They posted yesterday the following:


    2009-03-09 >> Sporadic issues relating to original game discs

    Over the last few days, we have been made aware of a problem affecting a small number of DriveKey chips in circulation. This problem only affects DriveKey chips with a W3 diode (next to the LEDs) when installed in a Wii with a silver drive cable. If you are able to play backup game discs but not original game discs, you may be affected. Please contact your point of sale for details on how to proceed and rest assured that the DriveKey team are 100% committed to solving this issue for everyone.

    I have reported the issue, but I hasn't received any answer. I wonder if we are going to receive a replacement chip or if there is going to be an firmware update.


    My guess is a new chip but you have a 100% guarantee that each single case will be resolved from DriveKey. Their support can't get any better then that. The easiest fix for everyone involved would be a firmware update that people could download, burn to disk and update their DriveKey that way. However if that were the fix they have in mind, they would probably not be directing persons to their point of sale.

    It sounds like DriveKey is on top of the issue and they are currently in communications with each point of sale to implement the cure. It's in their best interest to resolve each issue as quickly as possible.

    Good luck

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I thank everyone for their input. I have contacted the seller and am arranging for a replacement. I will keep updating this thread as I go.

  4. #14
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Same thing is happening to me

    Okay guys. I just got my drivekey in and set it up tonight.

    I am having the same issue exact issue. The dip switches are correct for USA I know for sure cuase I checked them a 100 times.

    It has nothing to do with a DISK...because I get the error message with NO disk in the unit when I hit the eject button 3 times to try to get to the Drivekey menu.

    I hit the eject button three times and the red light comes on the unit and I get the error message. So I reboot and try again the eject again three times...same message. Afterng this 100 times...I quit.

    So lets try this

    I turn it off and reboot and it goes to the Wii menu...I insert the game Wii Sport "official disk" and I get the message. I try this 100 times...same error message.

    I am at my wits end...I checked all the cable 100 times...they are on and secure and correct.

    It has to be a bad Drivekey OR something nintendo has done to block this type of KEY. I noticed I have NO epoxy and a Second CHIP is right by the INPUT side where the ribbon cable goes just above the vent for the laser.

    I noticed that this is a difference than the image of the drive on the DRIVEKEY website instructions.

    Anyway I need help...anyone have any ideas???

  5. #15
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I can confirm the exact same experience... Not disk related... Confirmed all connections and DIP switch settings multiple times... Nothing but errors...

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I had the same problem as the above posters at first. i realized i had revered the "DVD" and "WII" slots..

  7. #17
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Not the issue...I checked a 100 times...had my kid even look at it.

    The chip just sucks...bad manufacturing OR quality control in the run.

    Now I have to wait 3 - 4 more weeks just to see if the new one that is being sent to me (after I pay to send the bad one back) will work or not.

    Right now it is probably less than a coin toss that it will. I am seeing a lot of other people on other sites having all kinds of issue with the new ribbon cable style of chip.

    It has to be all manufacturing related because it's just too easy to install it and too easy to hit an eject button three times to call up the screen.

    Let's not make excuses for the manufacturer.

    Okay I understand if people haven't done there homework on this chip HACKING industry...but I did my homework.

    I know fully that you have to use -r disks NOT +R or RW and they can't be shit disks. They pretty much have to be Verbatim OR 1 other disk. NOT SONY, TDK, or MEMOREX.

    This is not rocket science.

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Thumbs up

    I have read on multiple sites of this problem. If you get the X4 diode chip, the problem will be gone. Matter a fact, I believe I read the 4 wires cut on Wii side ribbon, that is needed for originals or chip, on this site. Jasper806, their probably sending you the same f'n chip over and over. Not exact same, but same architecture.

    FYI on the media used. All my games are DVD+R. I will clear the air..DVD+R do not have their booktype set at factory. DVD-R does. Use IMGBURN!! It will allow you to set booktype to DVD-ROM and bueno! Not to mention it is FREE. I have over 50 backups..all work! DVD-R on the other hand, do not. I have THE BEST DVD-R media on the market..Taiyo Yuden. Waste of money IMO
    Last edited by DarkSyd; 03-18-2009 at 09:58 PM. Reason: Typo...

  9. #19
    Junior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by brasscorpion View Post
    Okay I understand if people haven't done there homework on this chip HACKING industry...but I did my homework.

    I know fully that you have to use -r disks NOT +R or RW and they can't be shit disks. They pretty much have to be Verbatim OR 1 other disk. NOT SONY, TDK, or MEMOREX.

    This is not rocket science.
    Rocket science you say?! I have 10 games burned on Memorex DVD+R's, 40 on SONY and I can guarantee you, on my reputation, they do indeed work. The chip has nothing to do with D/A conversion..just the injection of code. It's the lack of signal from the Wii to trigger the chip or to see a trigger for code insertion. An Atmel would've sufficed..

    Believe me on the DVD+R's or not..I really don't care. But if there are many of you..like me. You don't have the money to keep dishing out for expensive media. I did once, then I done my homework.

    Appologies if I seem harsh..not trying for that approach. Just have faith. If you need instructions of changing booktype, I'll start a new thread.
    Last edited by DarkSyd; 03-18-2009 at 10:40 PM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •